Hakan Aytünür, Bafra’da Gündeme İlişkin Düşüncelerini Gazetemize Anlattı

Bafra ilçesi MHP Belediye Meclis üyesi Harita Mühendisi Hakan Aytünür, Bafra’da, İnsanların hayatta mutsuz olmaların en büyük sebeplerinden birinin hayata sürekli kendi pencerelerinden bakmaları olduğunu söyledi.

Hakan Aytünür, Bafra’da Gündeme İlişkin Düşüncelerini Gazetemize Anlattı

    Bafra İlçesi MHP Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür,” Özellikle yatırımcıların Bafra’ya gelmesi için Bafra’da bütün sivil toplum örgütleri ile birlikte siyasi iradenin bir bütün olması lazım. Bafralıların yatırımcıyı Bafra’ya getirme konusunda hep birlikte düşünmesi her zaman iyi olacaktır. Bafra’nın yıllardır şansızlığı oldu. Bafra’ya sahip çıkan bir milletvekilimiz bile olmadı. Milletvekilimiz oldu ama Bafra’ya sahip çıkan olmadı. Şimdi ise, Bafra’mızın içinden çıkan bir milletvekili kardeşimiz var. Bu konuda söylediklerimi siyasi konumda söylemiyorum. İnşallah Bafra’nın içerisinden yetiştiği için Bafra’nın içinden çıkan milletvekili kardeşimiz Bafra’nın sorunlarını inşallah dile getirir. Belediyemizde belediyenin eksiklerini dile getirerek, bir koordineli çalışmayla, Bafra’nın geçmişteki parlak yıllar tekrar olur. Bu konuda belediye daha çok aktif olması lazım” dedi. 
    Yatırımcıların Bafra OSB’ye yatırım yapmalarının güzel olduğunu belirten, Bafra Belediye Meclis üyesi Harita Mühendisi Hakan Aytünür,” Bafra bir tarım merkezi, tarım üzerine yapılan her türlü yatırım çok önemlidir. Devlet yöneticilerinin özellikle Bafra OSB’ye veya Bafra ovasına çok büyük bir önem vermesi lazım, çünkü Bafra sıradan bir yer değil, Türkiye’nin dördüncü büyük ovasıdır. Bafra’da Tekel kapandıktan sonra Bafra işsizlik bakımından büyük bir yara aldı, iş konusunda hiç kimse yeri dolduramadı. Bu konuda boşluğun doldurulması için büyük koordineli büyük projelerin yapılması lazım. Bu konuda herkesin iç içe olması lazım. Ticaret Sanayi Odası oldun, Ziraat Odası olsun, Esnaf Kredi ve Kefalet Odası olsun, hepsinin büyük projelerde bir arada olması lazım, hepsi bir arada olursa güç doğar. Bu konuda herkes elini taşın altına koyması gerekiyor” diye konuştu.
     Büyükşehir yasası ile büyükşehir belediyesi, alt belediyesi konusunda ilçe belediyelerinin sıkıntısının var olduğunu belirten Aytünür,” Büyükşehir yasasının tekrar gözden geçirilmesi gerekiyor. Büyükşehir yasası ile ilçe belediyeleri istenilen hizmeti yapamaz duruma geldi. Büyükşehir yasası ile ilçe belediyeleri büyük bir proje yapamaz.  Bence, Büyükşehir yasası ortadan kaldırılması gerekiyor. İlçe Belediyelerine de eski yetkilerin tekrar verilmesi lazım” şeklinde konuştu.    
           NAMIK AZGIN 
 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER