HAREKETSİZ YAŞAMDAN KURTULMANIN YOLLARINDAN BİRİ DE BİSİKLETTİR

Samsun Valisi İbrahim Şahin; Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de şehit yakınları için düzenlenen bisiklet dağıtım protokol imza törenine katıldı.

HAREKETSİZ YAŞAMDAN KURTULMANIN YOLLARINDAN BİRİ DE BİSİKLETTİR

 Samsun Valisi İbrahim Şahin; Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de şehit yakınları için düzenlenen bisiklet dağıtım protokol imza törenine katıldı.

 Vali Şahin, Sağlık Bakanlığı'nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında 240 bisikleti kapsayan protokol imza törenine katıldı.

 İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu protokol imza töreni öncesi yaptığı konuşmasında, " Sağlık Bakanlığı olarak bizim bu bisikletleri dağıtım amacımız, fiziksel aktiviteyi sağlayabilmek, çocuklarımıza bir algı ve sürdürülebilir bir spor geleneği oluşturabilmektir. Bu gün 240 bisikleti protokol kapsamında vereceğiz. Hepinize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı yaptığı konuşmasında, “Bu gün Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde gençlerimize, çocuklarımıza sağlıklı yaşam amacıyla, fiziksel aktivitelerini artırmak amacıyla bu bisikletleri dağıtacağız. Gençlerimizi yetiştirirken temel amacımız onları topluma sağlıklı ve uyumlu bir birey olarak yerleştirmektir” dedi.

 Samsun Valisi İbrahim Şahin ise törende yaptığı konuşmasında, ’’Öncelikle şehitlerimizi bu anlamlı tören dolayısıyla rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah mekanlarını cennet etsin. Onların kendi yavruları bizim emanetimizdir. 24 saat biz kamu görevlileri onların emrindeyiz. Çünkü onlar bu ülkenin bayrağını, milletin bölünmezliğini, bütünlüğünü, rahat yaşamamızla ve bağımsızlığımızın ilelebet sürmesiyle ilgili mücadele veren en kıymetli varlığı olan canlarını kaybettiler. Bizler onlara hem zamanımızı , hem varsa malımızı, mülkümüzü feda edeceğiz. Onun için biz her zaman sizin yanınızda olacağız. Biz, bisiklet dağıtım törenlerini önemsiyoruz. Bu gün törenin ardından Atakum sahilinde bisiklet süreceğiz. Samsun bu anlamda çok şanslı, çünkü bisiklet yolu var.

 Samsun’daki, bu bisiklet yolu 15-20 Km’ye ulaştı. Samsun olarak bu yüzden çok şanslıyız. Sağlık Bakanlığımız bu projeyi yürütmektedir. Eğer kanserden ve çeşitli hastalıklardan korunmak istiyorsanız hastalıklara karşı hareketli olmanız gerekiyor. Obezite hareketlerimizi yavaşlatmaya başladığından itibaren nüksetmeye başlıyor. Öne çıkıyor ve bizi esir alıyor. Olabildiğince kilodan ve obeziteden uzak durarak kilosuz bir birey olalım. Siz gençlerden ricamız, mutlaka derslerinize iyi çalışın, siz bu ülkeye, bu vatana başarılı birer fert olmak durumundasınız. Çünkü hem büyüklerimizin hem de şehitlerimizin emanetine sahip çıkmalıyız.

Hareketsiz yaşamdan kurtulmanın yollarından biri de bisiklettir. İlimizde bu bisikletler olabildiğince dağıtılıyor. Bu zamana kadar ilimizde 4 bin bisiklet dağıtıldı. Ama gezerken etrafınıza baktığınızda 40 veya 50 bisiklet görürsünüz. Onun için dağıtılan bu bisikletlerin bodrum katlarında, kömürlüklerde durması yerine günde yarım saat veya 3-5 Km kullanılması gerekiyor ki, enerjik olalım, sağlıklı olalım. Dağıtılan bisikletlerin kullanılmasını istirham ediyorum, rica diyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Katılımlarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin’in konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı ile İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu arasında bisiklet dağıtımı protokolü imzalandı. Daha sonra başta Sayın Valimiz olmak üzere protokol üyeleri ve çocuklar Atakum sahilinde bisiklet turu yaptı.

 Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de düzenlenen protokol imza törenine ayrıca, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hatice Öz ve çok sayıda davetli ve çocuklar katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2016, 18:36

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER