Kaçak avcıların silah, otomobil ve teknesi satılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince el konulan 112 tüfek, bir otomobil ve bir fiber tekne, ihaleyle satışa sunulacak

Kaçak avcıların silah, otomobil ve teknesi satılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince usulsüz avda kullanıldığı için el konulan 112 tüfek, bir otomobil ve bir fiber tekne, ihaleyle satılacak.

Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, AA muhabirine, kaçak avcılık yapanlara idari para cezası verildiğini, kullandıkları malzemelere de el konulduğunu söyledi.

Av sezonunun kapanmasıyla "kara avcılığına muhalefet" suçu kapsamında el konulan eşya ve araç gerecin satışı için ihale süreci başlatıldığını bildiren Kılınçer, el konulan 115 tüfekten 112'sinin satışa uygun olduğunu belirtti.

Kılınçer, tüfeklerin yanı sıra bir otomobil ile bir fiber teknenin satışının yapılacağı ihaleden 75 bin lira gelir beklendiğini kaydetti.
Yaban hayvanlarının üreme, tüy değiştirme ve göç dönemlerinde rahatsız edilemeyeceğini, yavru ve yumurtalarının toplanamayacağını, yuvalarının dağıtılamayacağını anlatan Kılınçer, "Bu kabahatleri işleyenler hakkında yasal işlem yapılacak. Çiftleşme ve üreme dönemlerinde atılan her kurşun, yaban hayatında büyük tahribatlara neden olacaktır." dedi.

Sürdürülebilir yaban hayatı için kaçak avcılıkla mücadele çalışmalarının gece gündüz devam edeceğini vurgulayan Kılınçer, av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içinde sürdürülebilirliğinin sağlanmasının, gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
SAMSUN (AA)
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER