KARADENİZ 3. KİTAP FUARI VALİ ŞAHİN’İN KATILIMIYLA AÇILDI

Vali İbrahim ŞAHİN Tüyap ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile Samsun Tekkeköy ilçesi Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Karadeniz 3. Kitap Fuarı 2017’nin açılışını gerçekleştirdi.

KARADENİZ 3. KİTAP FUARI VALİ ŞAHİN’İN KATILIMIYLA AÇILDI

 Vali İbrahim ŞAHİN Tüyap ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile Samsun Tekkeköy ilçesi Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ‘Karadeniz 3. Kitap Fuarı 2017’nin açılışını gerçekleştirdi.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan ERSÖZLÜ açılış töreninde yaptığı konuşmasında,”Samsun’da 3. Kitap Fuarı’nı yapmak bizim için inanılmaz bir mutluluk. Zaman, Samsun’a ve Karadeniz’e birbirinden güzel fuarları kazandırmamıza sebep oluyor. İlk yıl temelini attığımız kitap fuarı hem ziyaretçi sayısı bakımdan daha sonra da katılımcı sayısı bakımından büyük bir sıçrama yaşadı. Samsun Kitap Fuarı yüzde 30 oranında büyüyerek bugünlerde kapılarını açıyor. Senenin ilk fuarını başarılı ile tamamlamıştık. Kitap fuarını da güzel bir şekilde yaptıktan sonra mobilya, inşaat, tarım ve gıda fuarını peş peşe düzenleyeceğiz. ‘TÜYAP büyüdükçe Samsun büyür, Samsun büyüdükçe TÜYAP büyür.’ Çok şükür ki bu ikisinin de büyüdüğüne şahit oluyoruz. 3. Karadeniz Kitap Fuarı’na geçtiğimiz yıllardan daha fazla ziyaretçinin geleceğini inanıyorum.”dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ törende yaptığı konuşmasında, ’’Fuarlar şehrimizde önceden uygun olmayan çadır ortamlarında yapılıyordu. Rutubetli bir ortam vardı ve soğutma-ısıtmada zorluk çekiyorduk. Bu fuarlar Büyükşehir estetiğine yakışmıyordu. Şehrin dinamikleri ile birlikte bir araya gelerek bu fuarı çok kısa bir sürede inşa ettik. Buranın projesini de biz hazırladık. Tekkeköy’e yapılan yatırımlardan sonra konaklama sorunu da ortaya çıktı. Otel yatırımcısı bize geldiğinde yatırımcının önündeki engelleri hemen aşarak otel yapılması konusuna netlik kazandırdık. Fuarın karşısına yapılan otel kısa sürede hizmete girecek. Fuar için buraya gelen vatandaşlar, hemen burada konaklayabilir. Ben unutmaya yüz tuttuğumuz kitap kokusunun tekrar bize hissettirenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Vali İbrahim ŞAHİN törende yaptığı konuşmasında, ’’Güzel olan şey kitap fuarının Samsun’da düzenlenmesidir. Çocuklar kitap okusun diye onlarla pazarlık yapıyorum. Kar yağdığında çocuklar bizi sosyal medyadan ‘okulları tatil yapmayacak mısınız?’ diye bizleri duman ediyorlar. Biz de onlarla pazarlık yapıyoruz. Kişiliğim gereği karda çocukların okula gitmesi gerektiğine inanıyorum ama taşımalı eğitim nedeniyle sorunlar yaşıyoruz. Mecbur kaldığımız dönemlerde de çocuklara ‘kar tatili yapacağız ama siz de söz verin kitap okuyacaksınız.’ diye çocuklarla pazarlık yapıyoruz. Bu tuttu. Öğrenciler, kitapların fotoğraflarını çekip sosyal medyadan gönderiyorlar. ‘Yarın da tatil yapın kitabım yarım kaldı.’ diyorlar. Böyle bir pazarlık sürüp gidiyor. Güzel olan şey çocukların kitapla haşır neşir olmasıdır. Kitap okumasıdır. Türkiye’de kanaatimce kitap okuma oranı artıyor. Japonlar yılda kişi başına 25 kitap okuyor. Hindistan, Tayland ve Çin dünyada en fazla kitap okumaya zaman ayıran ülkeler. Çin ve Hindistan’ın dünyanın en kalabalık 2 ülkesi olduğunu dikkate alırsak gelecek 10 yıl içerisinde sadece sanayide değil kültür ve eğitimle de çok öne çıkacaklardır. Onun için biz ne kadar kitaba zaman ayırır, ne kadar çok kitap alıp okursak o kadar iyidir.

Bu fuardan bizim olabildiğince istifade etmemiz, yararlanmamız gerekiyor. Kitap ruhun ilacıdır, olabildiğince okumamız gerekiyor. Kitaplara daha fazla vakit harcamamız gerekiyor. Kitap fuarlarının Samsun’da var olması bizi entelektüel anlamda, kültürel anlamda ve bilgi anlamında zenginleştiriyor. Ben TÜYAP’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kitap fuarlarını yılda iki sefer düzenleriz. Bu kitap fuarı gerçekten çok modern bir yerde düzenleniyor. Samsun çok modern bir kent. Samsun aynı zamanda bir üniversite şehri. Bu üniversitemizde 52 bin öğrenci öğrenim görmektedir. İnşallah bu ve bundan sonraki kitap fuarlarının daha kalabalık ve daha fazla kitap okuyan, daha çok çeşitle, daha fazla yazarın katıldığı bir alan, bir atmosfer olmasını temenni ediyorum. Bu fuarın okuyuculara, kültür insanına, Samsunumuza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”dedi.

Vali ŞAHİN’in konuşmasının ardından 'Karadeniz 3. Kitap Fuarı 2017’nin açılışı Vali İbrahim ŞAHİN ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali ŞAHİN açılış töreni sonrasında protokol üyeleri ile birlikte fuara katılan yayınevlerinin kitaplarının sergilendiği stantları gezdi.

21-26 Şubat 2017 tarihleri arasında açık kalacak olan 'Karadeniz 3. Kitap Fuarı 2017’nin açılış törenine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet YAVUZ, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR, Atakum Belediye Başkanı İshak TAŞÇI, Alaçam Belediye Başkanı Hadi UYAR, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler katıldı.




















Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2017, 11:48

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER