Kırmızı Turp Şifa Kaynağı

Beyaz turp üretimindeki artışa rağmen, uzmanlar sağlık için turpun kırmızısını öneriyor.

Kırmızı Turp Şifa Kaynağı

      Bafra ilçesinde, Kırmızı Turp tezgâhlarda satışa sunuldu. Bafra’da mahalleliler tarlasında yetiştirdiği ürünleri pazarda satarak evinin ihtiyacını karşılıyor.

                    BAFRA VE ALAÇAM’DA TURP SEZONU BAŞLADI

    Bafra ve Alaçam ilçesinde, kent ekonomisine önemli katkı sağlayan ve halk arasında ‘Kırmızı Altın’ olarak nitelendirilen turp sezonu başladı.

    Bafra ilçesinde, üretilen turpun Türkiye’nin yüzde 80’in ihtiyacını karşıladığını belirten üretici ve komisyoncu Mehmet Torun, ürünün iyi para ettiğini ve üreticinin yüzünün bu sezonda güleceğini söyledi. 

    Bafra ilçesinde, üreticilik ve komisyonculuk yapan Mehmet Torun, “Bafra ilçesinde, bir dekar alanda 3-4 ton arası beyaz, kırmızı turp ürünü alınmaktadır. Turpa talep fazla olduğunda satışında ve pazarlamada sıkıntı çekmiyoruz” dedi.

     Alaçam ilçesinin Akgüney Mahallesinde, bu sene 15 dekar alanda, Kırmızı Turp üretimi yaptıklarını belirten Bayram Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi Bafra Şubesi Sebze ve Meyve Halinde, 2 gündür Kırmızı Turp satışı için bekliyorum. Kırmızı Turpun torbası şuan 6 TL ile 8 TL arasında satılıyor. Devlet Tarıma istenilen ilgiyi göstermiyor. 15 gün önce başladığımız kırmızıturp satışımızda 200 torba kırmızıturp satabildik” diye konuştu.

        NAMIK AZGIN    
 

        

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER