Milli İrade İHO’da “Şehit Mehmet Güder Kütüphanesi” Açıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde 2016-2017 eğitim öğretin yılında açılan Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu’nda “Şehit Mehmet Güder Kütüphanesi” düzenlenen törenle açıldı.

Milli İrade İHO’da “Şehit Mehmet Güder Kütüphanesi” Açıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde 2016-2017 eğitim öğretin yılında açılan Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu’nda “Şehit Mehmet Güder Kütüphanesi” düzenlenen törenle açıldı.

 

Mili İrade İmam Hatip Ortaokulu Şehit Mehmet Güder Kütüphanesi’nin açılış merasimi Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 7/B sınıfı öğrencilerinden Cemil Bozkaya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Kütüphaneye adı verilen 15 Temmuz gecesi şehit olan “Mehmet Güden”in hayatını 8/A sınıfından Melike Kurt okudu. Ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne halkın topyekûn karşı duruşu anlatan sineviyon gösterisi izlendi.

 

Mili İrade İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Erol Bozdemir yaptığı konuşmada, “Okulumuzda oluşturulan ve 15 Temmuz şehitlerinden ‘Mehmet Güden’in adını verdiğimiz Kütüphanemizin oluşturulmasında büyük emekleri olan AK Parti Fatih İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Uğur Korkmaz’a, Kitap Kardeşliği projesi kapsamında katkı sağlayan Çarşamba Durmuş Torun İlkokulu Müdürü Osman Şafak ve Sınıf Öğretmeni Esra Akşanlı’ya, bizleri bu açılışımıza katılarak onurlandıran çok değerli misafirlerimiz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Duyularını ifade etmek üzere kürsüye davet edilen 15 Temmuz Şehidi Mehmet Güden’in oğlu İbrahim Güden; 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve Babası Mehmet Güden’in şehadetini anlattı. İbrahim Güden; Babası Mehmet Güden’in isminin ‘Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu’ gibi bir okulda açılan kütüphaneye verilerek yaşatılmasının gururu verici olduğunu ifade ederek, katkı sunan herkese teşekkür etti.

 

AK Parti Fatih İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Uğur Korkmaz yaptığı konuşmada; “Teşkilat olarak böyle bir çalışmayı 15 Temmuz’dan çok önce başladık. Araya giren 15 Temmuz sürecinin ardından istedik ki oluşturacağımız bu kütüphane bir anlam taşısın. İl Milli Eğitim Müdürlü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız istişareler sonrasında Bafra ilçesinde adı ‘Milli İrade’ olan bir okulun eğitim öğretime başladığını öğrendik. 15 Temmuz gecesi İstanbul’da ilk şehitlerimizden olan Mehmet Güden’in adını verdiğimiz kütüphanenin buraya kazandırılmasında Okul Müdürümüz Erol Bozdemir’in de çok büyük katkıları oldu, Teşekkür ediyoruz. El birliği ile böyle bir çalışmayı tamamlamış olduk. Hayırlı olsun” dedi.

 

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu yaptığı konuşmada; “Bafra Milli İrade İmam Hatip Ortaokulumuzda kurulan ve açılışını gerçekleştireceğimiz ‘Şehit Mehmet Güden Kütüphanesi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Katkı sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu’muzun Vatana, Bayrağa, Millete ve Milli İradeye sahip çıkacak nesiller yetişmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu’nda “Şehit Mehmet Güder Kütüphanesi”nin açılış törenine Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Değirmenci, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt, AK Parti Fatih İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Uğur Korkmaz, AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, 15 Temmuz Şehidi Mehmet Güden’in oğlu İbrahim Güden, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bafra İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Eğitim-Bir-Sen Bafra İlçe Başkanı Hamdi Yıldız, BAFİMDER Başkanı Murat Topal, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 17:46

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER