Murzioğlu; yeni düzenlemelerle şirket kuruluşlarında prosedür sayısının azalıyor

Murzioğlu; yeni düzenlemelerle şirket kuruluşlarında prosedür sayısının azalıyor,dedi.

Murzioğlu; yeni düzenlemelerle şirket kuruluşlarında prosedür sayısının azalıyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yeni düzenlemelerle şirket kuruluşlarında prosedür sayısının azaldığını, daha önceden bir haftada yapılan işlemlerin artık iki günde tamamlanabildiğini söyledi.

Samsun TSO'da, Şirket Kuruluş Sözleşmesinin Ticaret Sicili Müdürlüklerinde İmzalanması Tebliği kapsamında ilk şirket kuruluşunun gerçekleşmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Murzioğlu, törende yaptığı konuşmada, tebliğle getirilen yeni düzenleme sayesinde şirket kuruluş işlemlerinde önemli değişikliklere gidildiğini ifade etti.
Uygulamanın büyük kolaylıklar getirdiğini vurgulayan Murzioğlu, şunları kaydetti:

"Uygulamayla birlikte şirket sözleşmesi yine MERSİS'te hazırlanacak. Şirket kurucuları, sözleşmenin imzalanması için noter yerine şirketin kurulacağı yerin sicil müdürlüğünde hazır bulunacak, kurucusu gerçek kişi veya tüzel kişi olan şirketlerin sözleşmesi müdürlükte bizzat kendileri tarafından imzalanacak. Şirket esas sözleşmesinin imzalanması, düzeltme beyanının, irade beyanının, imza beyannamesinin düzenlenmesi ve sözleşmenin tescili işlemlerinden alınacak hizmet bedeli asgari ücretin yüzde onundan fazla olamayacaktır. Düzenlemelerle birlikte şirket kuruluşlarında prosedür sayısı azalıyor, daha önceden bir haftada yapılan işlemler artık iki gün içerisinde tamamlanıyor. Böylelikle prosedürler ortadan kaldırıldı. Üyelerimizin lehine uygulamalar içeren tebliğ dolayısıyla başta hükümetimize ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyoruz."


 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER