Özata: Sürmeli Organik Köy'de doğal ürün satışları devam ediyor”

Karadeniz Bölgesi'nin tek organik mahallesi olan Bafra ilçesinin Sürmeli Mahallesi Derneği organik tarıma damga vurdu.

Özata: Sürmeli Organik Köy'de doğal ürün satışları devam ediyor”

    Organik Köy Sürmeli olarak proje yürüten Sürmeli Derneği hava şartlarına aldırmadan üretmiş oldukları doğal ürünleri satışa sunuyor.
    Sürmeli Mahallesi Derneği (SÜRDER) Başkanı Süleyman Özata,”Sürmeli Mahallemizde mevcut olan çalışmalarımız çerçevesinde, Pazar yerimiz kendini kurtarmış durumdadır. Asıl bizim hedef ve amacımız, bugünden sonra bütün mahalle kadınlarını ve mahallede çalışan kadınları bir arada, el birliği ile mevcut olan köye yani mahalleye has ürünleri bir arada yapmaktır. Biz, Sürmeli Mahallesinin patentini aldık. Sürmeli Köyü(mahallesi)  adı altında ve logosu adı altında Türkiye’ye ürün pazarlama çabası içerisindeyiz. Bunu da inşallah başaracağız” dedi.
      SÜRDER Başkanı Süleyman Özata, “Hava şartları iyi olduğu zaman organik pazaryerimizde her zaman yoğunluk oluyor. Çevre il ve ilçelerden pazaryerimize teveccüh fazlalaştı. Biz, ürün desenini artırmak, ürün kalitesini artırmak ve ürün rekoltesini arıtmak için de çaba sarf ediyoruz. Biz, Samsun’da ve Türkiye’de tekiz, hatta köy bazında organik pazarı olarak, köyde açılan tek bir pazarız” diye konuştu.
         NAMIK AZGIN    

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER