SAMSUN AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,” Samsun TSO ve AB Türkiye Delegasyonu işbirliğinde eğitime destek çalışmaları çerçevesinde üç köy ilköğretim okulunda, “AB Çocuk Oyun Alanı” ve “AB Kütüphanesi” hizmete açıldı” dedi.

SAMSUN AB BİLGİ MERKEZİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

        Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) AB Bilgi Merkezi tarafından il çapında eğitime destek çalışmaları devam ettiğini belirten Başkan Murzioğlu,”  Samsun TSO ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun işbirliğinde, AB Bilgi Merkezi projesi kapsamında İlkadım, Canik ve Atakum ilçelerinde belirlenmiş olan Düzardıç, Toybelen ve Çatalcam İlkokullarında “AB Çocuk Oyun Alanı” ve “AB Kütüphanesi” etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Etkinlikler kapsamında söz konusu okulların bahçelerinde öğrencilerin kullanımı için çocuk oyun alanları yaptırıldı. Ayrıca, okulların sınıflarında Türk ve dünya klasiklerinden oluşan çocuk kitaplarının yer aldığı kütüphaneler oluşturularak hizmete açıldı” diye konuştu.  
             ‘SAĞLIKLI FİZİKSEL GELİŞİMLERİNİ DESTEKLEMEKTEYİZ’
      Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu,” Projemizin amacı Avrupa Birliği üyeliği çerçevesinde ilkokul öğrencilerinde AB bilincini arttırmak, eğitim kurumlarının standartlarını yükseltmek ve çocukların sağlıklı fiziksel gelişimlerini desteklemekteyiz. Tüm Türkiye çapında yürütülmekte olan proje kapsamında sürdürülebilirliği ve yaratacağı fayda açısından oldukça inovatif etkinliklerden biri olarak tanımlanan Samsun AB Bilgi Merkezi’nin bu etkinliği farklı illerdeki Bilgi Merkezleri tarafından da uygulanarak Bursa, Antalya, Van, Trabzon gibi şehirlere de yayılmıştır” şeklinde konuştu.
          KÖKSAL ÖNER 


Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER