SAMSUN İLÇELERİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Samsun ve ilçelerinde karla mücedele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

SAMSUN İLÇELERİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Kavak'ta karla mücadele çalışmaları

Kavak ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerince başlatılan karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

 

İl genelinde etkili olan kar yağışı, Kavak'ta da yaşamını olumsuz etkiliyor. Etkili yağış nedeniyle ilçeye bağlı 80 köye ulaşım sağlanamıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışma başlattı.

 

Yüksek yerleşim birimlerinde yaklaşık 80 santimetre kar bulunduğunu belirten kepçe operatörü Muammer Çakıroğlu, grup yolların ardından diğer mahalle ve sokak yollarında kar temizliği yapacaklarını söyledi.

 

Açılan yolların meydana gelebilecek kuvvetli rüzgar sonucu kapanabileceğine dikkat çeken Çakıroğlu, hasta veya cenaze olan mahallelere öncelik verdiklerini kaydetti.

Ladik'te karla mücadele çalışmaları

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.

 

Özbalcı, yaptığı açıklamada, vatandaşların olumsuz hava koşullarında mağdur olmaması için belediye bünyesindeki karla mücadele ekiplerinin 24 saat aralıksız çalıştığını belirterek, ekiplerin büyük bir özveriyle görev yaptığını kaydetti.

 

Kar kalınlığının ilçe merkezinde 40 santimetreyi bulduğunu anlayan Özbalcı, şöyle konuştu:

 

"İlçede etkili olan kar yağışı ile ekiplerimiz, vatandaşlarımızın olumsuzluk yaşamaması için çalışma yapıyor. Yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. Başta trafiğin yoğun olduğu ana arter, kamu binaları, hastane ve okulların çevreleri, halka açık pazar yeri, cami girişleri ve vatandaşların yaya olarak kullandığı avlu, tüm cadde ve sokaklarda çalışmalara devam ediyoruz. Kar yağışı süresince ekiplerimiz 24 saat mesai yaparak halkımızın hizmetindeler."

 

Özbalcı, mesai gözetmeden çalışan tüm ekibe teşekkür etti.

Terme'de karla mücadele çalışmaları

Terme Belediyesi, kar yağışının etkisini artırarak sürdürdüğü ilçede, vatandaşların kış şartlarından olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçenin değişik bölgelerinde yol açma ve temizlik çalışması yapan belediye ekiplerini ziyaret etti.

 

Bereket olarak sevinçle karşıladıkları kar yağışının yaşamı olumsuz etkilememesi izin belediye olarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Kul, şunları söyledi:

 

"Şükürler olsun bereket yağdı. Büyükşehir ve Terme Belediyemize bağlı ekiplerimiz insanüstü bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. İlçe sakinlerinin mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Yoğun bir şekilde yağan kar yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız 0546 876 70 28, 0543 876 10 02 numaralı Whatsapp Çağrı Merkezi ve 153 numarasından bize ulaşabilirler. Yeter ki kar yağsın, hiç durmadan zevkle çalışacağız."

 

Kul, kar ve buzlanmanın kazalara yol açmaması için sürücü ve yayalara da dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2017, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER