banner221

Sinop’ta Başarılı Bir Operasyonla Obezite Ameliyatı Gerçekleştirildi

Vücut kitle indeksi (BMI) 43,2 ve 116 kg olan 36 yaşındaki hastanın obezite ameliyatını Genel Cerrahi Uzmanı Uz. Dr. Mustafa ERDEM tarafından yapıldı.

Sinop’ta Başarılı Bir Operasyonla Obezite Ameliyatı Gerçekleştirildi

 Vücut kitle indeksi (BMI) 43,2 ve 116 kg olan 36 yaşındaki hastanın obezite ameliyatını Genel Cerrahi Uzmanı Uz. Dr. Mustafa ERDEM tarafından yapıldı.

Mustafa Erdem Ameliyat hakkında bilgiler verirken ‘Obezite’ ile ilgili bilgiler vererek toplumun dikkat etmesi gereken en büyük tehditlerden biri olduğunu da vurguladı. Erdem; “Hastamızın boyu 164 cm, 116 kg, vücut kitle indeksi 43.2. Ameliyatımız başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Yaklaşık 8 ay veya 1 yıl sonra 60 kg fazlası olan hastamızın 30 kg vermiş olması gerekiyor. Yani 6 aydan başlayarak belirgin bir şekilde ortaya çıkacak, zaten beslenmesine de dikkat ederse bir yılın sonunda hemen hemen ideal kilosuna yaklaşmış olacak. Biraz da obezite konusuna değinmek istiyorum, Dünya da o kadar çok obez var ki ve biz bu obezlerin sadece yüzde 1 ini ameliyat edebiliyoruz, bunun sebebi ise yetersiz donanım, yetersiz cerrah ve yetersiz alt yapıdır. Bu işi yapacak son sayıda cerraha ihtiyaç olduğunu ve aynı zamanda eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyorum. Obezite dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de yaklaşık bir numaralı sağlık sorunu olmaya devam edecek. Bunların sebepleri en başta gelen genetik faktörlerdir, eğer genetik bir yatkınlığınız varsa mesela anneniz, teyzeleriniz veya babanız obez ise sizde obez olabiliyorsunuz sonra çevresel faktörler var, kişinin kendisine ait faktörler var bunlar doyma hissine rahmen yeme ihtiyacı duyma, stres, üzüntü, bir takım olaylar inşalara çok fazla yeme güdüsü aşılıyor ve ihtiyaçtan fazla yemeye başlıyor insanlar, buda zamanla vücutta yağ olarak depolanıyor ve karşımıza obezite olarak çıkıyor” dedi.

Seher Kesici İzmir’den Geldi
Alınan bilgilerde Aslen Sinoplu olan SeherKesici’nin İzmir’den geldiği de dikkatlerden kaçmadı. İzmir de 2 hastane 4 doktor değiştirdiğini söyleyen Kesici buraya herhangi bir ziyaret değil tamamen tedavi için geldiğini ve Uz. Dr. Mustafa Erdem’ e çok güvendiğini söyledi.

İzmir’den gelen 36 yaşında ki Seher Kesici ameliyat sonrası yaptığı açıklamada; “ Evlendikten sonra 110-120 kilolara ulaştığım oldu, daha önce de 70 kilo civarında verdiğim olmuştu, şimdide doktorların yine verirsin demesinden korktum ve ameliyat olmaya karar verdim. Eşim İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışıyor, buraya gelmeden önce 2 hastane 4 doktor değiştirdim fakat sıra gelmedi. Burada ameliyat olmaya ilk karar verdiğim zamanlar korkmuyor musun doktor beyin ilk yapacağı ameliyatı sen olacaksın, bu ne cesaret falan dediler ben de ‘Mustafa Hocamıza çok güveniyorum dedim’ hala da güveniyorum Allah razı olsun ondan. Üç ay sonra kontrolüm var Mustafa Hocam her ay gel dese yine gelirim yeter ki kilolarımdan kurtulayım. Herşey değişecek. Kilolarından rahatsız olan herkesin tedavi görmesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.





Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 08:03

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER