TKDK’NIN 42 İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NDE LANSMAN ÇALIŞMALARI DÜZENLENDİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2020 yılına kadar uygulanacak olan IPARD II programının ilk başvuru çağrı ilanına 18 Aralık 2015 tarihinde çıktı.

TKDK’NIN 42 İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ’NDE LANSMAN ÇALIŞMALARI DÜZENLENDİ

    Yatırımcıların yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile destek alacağı IPARD II programının tanıtımı amacıyla TKDK’nın 42 İl Koordinatörlüğü’nde lansman çalışmaları düzenlendi.
    Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde düzenlenen lansman çalışma toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
 "AVRUPA İLE AYNI STANDARTLARA TAŞIMAYI HEDEFLEYEN BİR PROGRAMDIR"

    Törende açılış konuşmasını yapan TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, “IPARD, Avrupa Birliği üyelik sürecinde olan Türkiye’nin tarımını ve kırsal alanlarını Avrupa ile aynı standartlara taşımayı hedefleyen bir programdır. Programın birinci dönemini tamamladık. Bugün hep beraber Samsun’da ikinci dönem tanıtım toplantısını yapıyoruz” dedi.
      "KURUMLARIMIZ İLE PAYLAŞIN. SİZLERİN FİKİRLERİNİZE DESTEK OLALIM"

    İkinci programlama döneminin ilanına çıktıklarını belirten Nazlı, “Ben buradan bütün yatırımcılara ve iş yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum. Buyurun fikirlerinizi getirin, kurumlarımız ile paylaşın. Sizlerin fikirlerinize destek olalım. Sizlerin projelerinizi hayata geçirmekte bizde bir şeyler yapalım. Yüzde 70’e kadar hibe veriyoruz. Yüzde 18’lik KDV’den de muafiyet sağlıyoruz. Her türlü gelir vergisi de dahil olmak üzere gümrüklerden ve harçlardan muaf olduğunuz bir sistemdir” diye konuştu.
 "AVRUPA BİRLİĞİ OLDUĞU İÇİN ONLARINDA DESTEK VERMESİ ÇOK DOĞALDIR"

    Türkiye için Avrupa Birliği üyeliğinin stratejik bir hedef olduğunu belirten Bakan Kılıç, “Bu stratejik hedefi ilerlerken ortaya koyduğumuz çalışmalarda Avrupa Birliği’nin de ortaya koyacağı bir takım ve koyduğu bir takım destekler ve hibeler söz konusudur. Avrupa Birliği’ne üyelik müzakeresi sürecinde olan ülkelerin, Avrupa Birliği’nin beklediği bazı standartlara ulaşabilmesi açısından isteyen topluluk Avrupa Birliği olduğu için onlarında destek vermesi çok doğaldır. Bu desteklerden geçmiş yıllarda birçok ülke faydalanmıştır. Türkiye’de gerekli ölçü ve değerde faydalanmak için bu anlamda hem çalışmalıdır hem de talepte bulunmalıdır. Bu herhangi bir şekilde kimsenin kimseye bağışladığı bir şey değildir, hakkımız olan bir şeydir. Onun için bu çalışmalarda lütfen gereken desteği verelim ve gereken şekilde bundan faydalanalım. Bu hem Samsun için hem de Türkiye için değerli olan bir çalışmadır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yatırımcılara plaketlerini verdi.
          Köksal ÖNER

 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER