VALİ ŞAHİN ‘MESLEKİ EĞİTİM MUTFAĞIMDAN GEÇİYOR’ PROJESİNİN SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI

Vali İbrahim ŞAHİN, İl Müftülüğü çok amaçlı salonunda düzenlenen, ‘Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor’ projesinin sertifika törenine katıldı.

VALİ ŞAHİN ‘MESLEKİ EĞİTİM MUTFAĞIMDAN GEÇİYOR’ PROJESİNİN SERTİFİKA TÖRENİNE KATILDI

 Vali İbrahim ŞAHİN, İl Müftülüğü çok amaçlı salonunda düzenlenen, ‘Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor’ projesinin sertifika törenine katıldı.

Vali ŞAHİN, Genç İstihdamı Destekleme Projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak, İlkadım Belediyesi, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve İŞKUR iş birliği ile aşçı yardımcılığı, pastacı yardımcılığı, pide ustası ve servis elemanından oluşan, ‘Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor’ (MEMGE) projesinin kapanış sertifika törenine katıldı.

‘Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor’ projesinin açılış konuşması yapan Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail BALCI, “Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu bir on beş gün veya bir aylık kurs değildir. Kursumuzu açmış olmanın ve öğrencilerimizin derslerini başarıyla tamamlamalarının gururunu yaşıyorum. Buradaki gençlerimize disiplinli olmayı, ahlaki değerlerimizi, örf ve geleneklerimizi mesleklerinin yanında öğretmeye çalıştık.” dedi.

Vali İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Benim en çok üstünde durduğum en önemli konu yabancı dil konusudur. Bir değil, birden fazla yabancı dil bilmeliyiz ki tüm dünyaya açılalım. Bu tarz insanı eğiten, insan üzerine yatırım yapan çalışmaların mutlak suretle desteklenmesi lazım. Eğer biz kendimizi yetiştirirsek mesafe alırız. Yoksa başkalarının emrine girer çalışırız. Bu arkadaşları gördüğümde aklıma beş yıldızlı oteller aklıma geldi. Siz istediğiniz kadar çok para harcayın lüks oteller yapın, eğer orada hizmet sunan insanlar, sağlıklı bir sunum yapmıyorsa hiçbir anlam ifade etmez. Bu da müşterilerin kaçmasına sebep olur. Bugün sertifika vereceğimiz arkadaşları gördüğümde gerçekten gıpta ediyorum.

Sizler pırıl pırıl gençlersiniz, bu pırıltınız yapacağınız yemeklere de yansır. Yemeklerinize yansıtacağınız bir başka şey ihlas olmalı, eğer yemeğe özen gösteriyorsanız, o yemeğe ciddi katkı sağlıyorsanız ve yemeği özenerek yapıyorsanız o yemek lezzetli olur. Sizler kendinizi bugünün dünyasında her zaman geliştirmelisiniz. Samsun’a göreve başladığımdan itibaren arkadaşlarım bana bir şekilde ulaşarak çakallıda yapılan menemen den bahsediyorlar. Demek ki insanların damak zevkine uygun bir sunum yapılıyor ki bu sürekli vurgulanıyor. Onun için bizim Türk mutfağı, dünya da en iyi mutfaklardan biridir. Pastacılıkla ilgili televizyon kanalları açıldı. Sadece pasta süslemesi ile ilgili kanal var. Yirmi dört saat bunu anlatıyorlar. Bu işi severek yapıyorsanız inanın ki sizin özel müşterileriniz olacak. Bu tarz Avrupa Birliği projeleri olsun, bizim hazırladığımız projeler olsun çok önem arz ediyor. Çünkü biz insanımızı çok daha iyi yetiştirmemiz gerekiyor.

Ben bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürüm de bu kursa gönül verip katılan arkadaşlarımıza, çünkü kendinizi geliştirmeniz adına bu tarz kurslar çok önemli ve çok ciddi ehemmiyet arz ediyor. İnşallah çok hızlı bir şekilde meslek sahibi olursunuz. Bu tarz kurslar bir defaya mahsus değil, bundan sonrada hizmet içi gibi değerlendirebileceğimiz kurslarla takviye ederiz. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dört ayrı dalda, aşçı yardımcılığı, pastacı yardımcılığı, pide ustası ve servis elemanından oluşan 15-29 yaş arası eğitimini tamamlamış kursiyerlere, Vali İbrahim ŞAHİN ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

‘Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor’ projesinin kapanış sertifika törenine ayrıca, Samsun Milletvekilleri Fuat KÖKTAŞ, Hasan Basri KURT, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan ÇAKIR, İlkadım Kaymakamı Turan ATLAMAZ, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan TOGAR, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi APAYDIN, Basın İlan Kurumu Samsun Şubesi Müdürü Mustafa BAYRAKTAR, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı (SESOB) Hacı Eyüp GÜLER, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 12:35

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER