BAFRA ROMANLARI İŞ HAYATINA KATILIIM PROJESİ

Samsun'un Bafra ilçesinde Roman çocuklarını eğitmek, geliştirmek, kolektif çalışma kabiliyeti kazandırmak amacı ile T.C. Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı ve Bafra Musiki Cemiyeti ile bir proje hazırlandı.

Samsun'un Bafra ilçesinde Roman çocuklarını eğitmek, geliştirmek, kolektif çalışma kabiliyeti kazandırmak amacı ile T.C. Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı ve Bafra Musiki Cemiyeti ile bir proje hazırlandı.

Bafra Musiki Cemiyeti binasında dernek başkanı Namık ANARAT düzenlediği basın açıklamasında proje hakkında bilgi verdi. Başkan ANARAT; Müzik sanatın önemli bir parçasıdır. Eğlence ve Turizm faaliyetlerinde müzik önemli bir öğedir. Son yıllarda özellikle ihtiyaç duyulan kaliteli ve nitelikli müzisyenler yetiştirmek mecburiyeti hasıl olmuştur.

Bu noktada zaten müziğe kabiliyetleri ile meşhur Bafra Roman çocuklarını eğitmek, geliştirmek, kolektif çalışma kabiliyeti kazandırmak amacı ile T.C. Çalışma Bakanlığı Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığına Cemiyetimiz bir proje hazırlayıp sunmuştur. Bakanlığın değerlendirmesi sonucunda sunduğumuz proje kabul görmüş ve 20.10.2016 tarihinde Hibe Sözleşmesi imzalanarak BAFRA ROMANLARI İŞ HAYATINA KATILIM PROJESİ uygulamaya konulmuştur.

Bu projede BAFRA BELEDİYESİ proje ortağımız, Bafra Balkan Türkleri iştirakçi olarak görev üstlenmişlerdir. Proje 12 ay süreli olup en az 90 gence müzik bilgileri verilecektir.

Bu proje ile Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun illerimizde faaliyet gösteren özel ve kamuya ait eğlence ve turizm amaçlı tesislerde yetişen gençlerimiz çalışma imkanına kavuşacaklardır.

Projemize İş-Kur Bafra Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü’ de önemli destek sağlamaktadır.

Projemizin başarılı olması için proje ekibimiz, ortaklarımız ve Cemiyet yönetimiz büyük bir gayret göstermektedir.

Şu ana kadar projeye 35 bayan 73 erkek olmak üzere 108 kişi müracaat etmiştir.

Projemizin cemiyetimize, gençlerimize, Bafra’mıza hayırlı neticeler getirmesini diliyor, katılımlarınızla bizlere güç verdiğiniz için tüm Basın Mensuplarımıza teşekkür ediyoruz.








Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2017, 03:59

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER