VALİ ŞAHİN, “SORUNLARINI ÇÖZMEK ADINA PROJELER ÜRETİN”

Samsun'un Havza ilçesindeki Ancere Termal Otel’de valiliK personeline yönelik “Performans Değerlendirme Eğitimi” amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim semineri verildi.

VALİ ŞAHİN, “SORUNLARINI ÇÖZMEK ADINA PROJELER ÜRETİN”

       Valilik personeline yönelik “Performans Değerlendirme Eğitimi” amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim semineri öncesi Samsun Valiliği İl Yazı İşleri Müdürü Mesut Aydoğdu seminerle ilgili bilgi vererek bir konuşma yaptı.
                    “YETERLİ KATKIYI SAĞLAYAMAMAKTADIRLAR”  
       Samsun Valiliği personeline yönelik olarak düzenlen seminerde Vali İbrahim Şahin yaptığı konuşmasında, “Değerli Arkadaşlar; Gelişmiş ülkelerde çalışan insanların on yıl içerisinde en az bir defa etkili hizmet içi eğitime alınması mecburiyeti vardır. Ülkeler bunu ne kadar sıklıkla yaparlarsa, çalışanların performanslarını o derece arttırırlar. Bunu yapmayan ülkelerdeki kamu görevlileri özellikle performanslarındaki düşüklükleri dolayısıyla bundan yeterince yararlanamazlar. Bundan dolayı da çalıştıkları kurumlarına yeterli katkıyı sağlayamamaktadırlar. Hizmet içi eğitime ülkemizde en çok önem veren bakanlıkların başında da İç İşleri Bakanlığımız gelmektedir. Ben bu eğitimi hem çok gerekli görüyorum hem de böyle bir uygulamayı bakanlığımız başarılı bir şekilde yürütüyor diye kendimizi bahtiyar sayıyorum" dedi.  
                     BİR TANESİ TURİZM, BİR TANESİ KUŞ CENNETİ 
        Bizim gibi valilikler, kaymakamlıklar, toplum ve toplum sorunları ile baş başa kalan arkadaşlarımız öz güvenleri yüksek, işlerini iyi yapan, bir o kadar da sıkıntısı olmayan insanların zaten yanımıza gelmeyeceği düşüncesinden hareketle, sorunlu insanlar geldiğinde onların sorunlarını en hızlı bir şekilde çözüm üretebilmelilerini beklediklerini dile getiren Vali Şahin ,"Bizim esas konumuz belki bir takım derslerin veya birtakım konuların seminer tarzı tek başına burada verilmesi değildir. Ben Samsun’a Vali olarak geldiğimde klasik bir valinin yaptığı işlerin dışında kendime 4-5 tane başlık seçtim. Bunlardan bir tanesi turizm, bir tanesi kuş cenneti, bir tanesi cerrahi aletler ve bir diğeri de eğitimdir. Samsun Türkiye sıralamasında nüfus itibariyle 16. sırada yer almaktadır. Eğitim sıralamasında da 16. sırada yer almamız gerekiyorken, biz 33. Sırada yer almaktayız. Biz bunu istersek hep birlikte başarabiliriz. Ama önce istemeliyiz. Başarı zaten arkasından gelecektir" diye konuştu.
                        “DİĞER TÜRLÜ VAKİT ÖYLE VEYA BÖYLE GEÇER”
      "Arkadaşlar; Benim sizden istirhamım, hangi alanda çalışıyor olursanız olun hem çalıştığınız alanla ilgili, hem de farklı konularla ilgili projeler üretin. Kafanız istop etmesin, devamlı çalışsın ve sürekli bir şeyleri düşünüyor olun" diyen  Samsun Valisi İbrahim  Şahin ," Siz siz olun bu klasik görevlerinizi bir şekilde yapın. Ama benim görev sürem içerisinde herhangi bir vali çalışan ilişkisi dışında bu şehri ayağa kaldıracak, şehre katkı sağlayacak, gerçekten güzel şeyler oluyor düşüncesini topluma aktaracak bir proje üretme merkezi gibi çalışalım ve aynı zamanda böyle bir algı oluşturalım. Arkadaşlar iki dakika öncesini geri getirme şansınız yok ama zamanınızı bereketlendirme şansınız var.Vaktimizi dolu, bereketli ve daha verimli geçirirsek hem kendimize, hem çevremize, hem de ülkemize katkı sağlamış oluruz. Diğer türlü vakit öyle veya böyle geçer. Sizden istirhamım, klasik bir memur olma zihniyetinden çıkın. Yaşadığımız şehrin sorunlarını çözmek adına projeler üretin ve bunları paylaşın. Hem çalışalım, hem projeler üretelim. Bu tür eğitim çalışmalarına öncü olmanızı ve desteklemenizi bekliyoruz. Bu eğitimin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hem bu günün, hem yarının verimli, güzel ve sağlıklı geçmesini diliyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum" şeklinde konuştu.
                      TOPLANTIYA VALİ YARDIMCILARINDA KATILDI 

      Valilik personeline yönelik olarak “Performans Değerlendirme Eğitimi” amacıyla düzenlenen hizmet içi eğitim seminerine Vali Yardımcılarından Ali Galip Saral, Faruk Necmi Kurt, Metin Borazan, Mehmet Ali Karatekeli, Recep Yüksel, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Samsun Valiliği kurum müdürleri ve kurum personeli katıldı.
               Köksal Öner 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER