banner223

KADIN GELİŞİRSE, ÜLKE GELİŞİR

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bir toplumun gelişmişliği, o toplumdaki kadınların eğitim düzeyiyle doğru orantılıdır. Bir anne, bir eş olarak kadın toplumu dönüştüren, ülkeye istikamet verendir" dedi.

KADIN GELİŞİRSE, ÜLKE GELİŞİR
AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülin Tiftik ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette kadınlarla sohbet eden Başkan Osman Genç, kadınlara yönelik en çok yatırım yapan belediye olduklarını söyledi. Başkan Genç, ""Bir toplumun gelişmişliği, o toplumdaki kadınların eğitim düzeyiyle doğru orantılıdır. Bir anne, bir eş olarak kadın toplumu dönüştüren, ülkeye istikamet verendir" dedi.

KADIN TOPLUMU DÖNÜŞTÜRÜR
Nüfusun yaklaşık yüzde 52'sinin kadınlardan oluştuğuna dikkat çeken Genç, "Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların hayatın her alanında, iş yaşamında, sivil toplum yönetimlerinde, kamu yönetiminde siyasette daha çok temsil edilmeleri, söz sahibi olmaları günümüz dünyasının önemli bir gerekliliğidir. Türkiye'de kadınların işgücüne katılım oranını ve yönetici pozisyonunda olan kadın sayısını daha yukarılara çekmemiz lazım. Bizim topraklarımızda kadın hem toplumun hem ailenin temelidir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler" diye konuştu.

7’DEN 70’E MUTLU BİR ŞEHİR
Kadınların eğitim ve refah düzeyinin toplumun zenginliğini ve geleceğini yansıttığının bilinciyle kadının toplumdaki saygınlığını korumak, onlara sosyal ve kültürel zenginlik katmak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirten Genç, "Biz şuna inanıyoruz; bir kadını eğitmek, bir aileyi, bir toplumu, bir milleti eğitmek demektir. Toplumun en değerli varlıkları olan kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları için onlara özel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Bütün çabamız, kadınlarıyla, çocuklarıyla 7’den 70’e mutlu, müreffeh ve sağlıklı bir toplum, sürekli değişen ve sürekli gelişen bir şehirdir" diye konuştu.

KADINLARA ÖZEL YATIRIMLAR
Kültürel ve sosyal yatırımlarda Canik'i ilk sıralara taşıdıklarını dile getiren Genç, şunları söyledi: "Tamamıyla hanımlara yönelik inşa edilen 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, kadınların karşılaştıkları sorunların çözümü için çalışmaların yanısıra kadınların toplumsal konumlarını güçlendirici faaliyetlerde bulunuyor ve kadınları hakları konusunda bilgilendiriyor. Her katı 250 metrekare olmak üzere 5 katlı olarak açılan 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde; aerobik ve step salonları, sauna, psikolog, çocuk eğitimci odaları, idareci odaları, toplantı salonları, çocuk oyun alanları, kuaför, cilt bakımı, eğitim alanları ile hanımların boş vakitlerini değerlendirebilecekleri lokal bulunmakta. Bu proje ile zamanlarının çoğunu evde geçiren ve hiçbir sosyal hayatı olmayan kadınların sosyalleşmesini ve kendi özgüvenlerini kazanmasını sağladık. Ayrıca kadınlarımız için belediyemiz bünyemizde Aile Birimi kurduk ve ilçemizin değişik noktalarında Aile Okulları ve kurs merkezleri açtık, Hanım Konakları yaptık" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ, KADINA EN ÇOK ÖNEM VEREN PARTİ'
Kadınların, AK Parti'nin omurgasını oluşturduğunu ifade eden Genç, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun bayrağını devraldığı AK Parti, kuruluşundan bu yana kadınlara en çok önem veren parti olmuştur. AK Parti'nin Türkiye genelinde 4 milyon kadın üyesi var. Partimiz, kadın haklarında en ileri standartları yakalamak için 13 yıldır büyük bir çaba içinde. Siyasal, sosyal ve demokratik reformlarla önemli mesafeler katedildi." 
Ziyaret sonunda Başkan Genç, AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülin Tiftik'e seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. 



 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER