ÖĞRENCİLERDEN KURAKLIK VE SEL FELAKETLERİNE ÇANLI VE MASKELİ UYARI

Bafra'da öğrenciler, 2016 yılında yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı uyarılarda bulunarak, vatandaşlara yaklaşık 700 adet fıstık çam fidanı dağıttı.

ÖĞRENCİLERDEN KURAKLIK VE SEL FELAKETLERİNE ÇANLI VE MASKELİ UYARI
Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri, Müdür yardımcıları Serdar Yaşar, Osman Zeki Öğreten, İngilizce öğretmenleri Naim OKAY, öncülüğünde Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda güzel bir etkinliğe imza attı. Etkinlik de ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar taşıyan öğrenciler çan çalarak, yaşanması muhtemel kuraklık ve sel felaketlerine karşı Bafra'dan tüm vatandaşlara uyarı mesajları verdiler.

İnsanoğlunun doğal kaynakları acımasızca kullanmasının üzüntüsünü ifade etmek için yüzlerine üzüntü maskeleri takan öğrenciler, ellerinde Türkçe ve İngilizce pankartlar ile vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiler.

Öğrenciler yoldan geçen vatandaşlara ve çevredeki esnafa Bafra Anadolu Lisesi'nin ''DOĞANIN SESİ'' adlı çevre gazetesini dağıttı.

Bafra Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim OKAY, yaptığı konuşmada ''Bizler 2016 yılında dünyanın karşılaşacağı felaketlerin tek sebebinin küresel ısınma olmayacağının farkındayız. İnsanlar kendisine emanet edilen tabiatı acımasızca, hoyratça kullandıkça, çevre felaketleri devam edecek. Tüm halkımızı 2016 yılında olması muhtemel olumsuzluklara karşı uyarmak ve dikkatlerini çekmek amacıyla tehlike çanlarını çalıyoruz, ve diyoruz ki, yeni yılda soluduğumuz havayı, toprağımızı ve suyumuzu kirletmeden, tasarruflu kullanalım'' şeklinde konuştu.

Öğrenciler, etkinlik sonunda bütün olumsuzluklara rağmen 2016 yılının güzel bir yıl olması dileğiyle Bafra Orman Fidanlık Şefliği'nden tahsis ettiği yaklaşık 700 fıstık çamı fidanını vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıttı.

Oktay BÜLBÜL

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2016, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER