MEYVE ÜRETİCİLERİNE UYGULAMALI EĞİTİM

Samsun'un Bafra ilçesinde Ziraat Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim merkezi işbirliği ile düzenlenen eğitim seminerinin ikinci aşamasında sebze ve meyve üreticileri Bafra’nın en büyük meyve üretim merkezi olan Sammey A.ş. Samsun Meyvecilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şireketi’nde meyve budama ve aşılama konularında uygulamalı olarak bilgilendirildi.

MEYVE ÜRETİCİLERİNE  UYGULAMALI  EĞİTİM
Sammey A.ş. Samsun Meyvecilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şireketi ziraat mühendisi Ahmet Çelik 54 meyve üreticisine, sebze ve meyve budamanın nasıl yapıldığı, gübrelemenin nasıl yapıldığı ekimin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Samsun Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Fatmagül Kavut, "Bafra Ziraat Odası,Samsun Gıda Tarım ve Havyacılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü meyvecilik birimi ile birlikte ortaklaşa yürüttüğümüz bir eğitim çalışması var. Bu çalışmanın bugün ki ayağında bölgemizde örnek teşkil edecek olan 1000 dönüm arazi üzerine kurulu olan Sammey A.ş. Samsun Meyvecilik Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şireketi’ni ziyaret ettik. Üreticilerimize burada elma, armut, şeftali, kiraz ve nektarin hakkında kullanılan araçlar, özellikleri, aşılar, terbiye sistemleri, bitki besleme, hastalıkla mücadelede ve budama konusunda şirkette görev yapan ziraat mühendisi Ahmet Çelik bilgi verecek ve üreticilerde bu bilgileri kendi sahasında uygulayarak katma değer sağlayacaklar dedi.

Oktay BÜLBÜL

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER