OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL SERGİ

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırladığı sergi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katılımıyla açıldı.

OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL SERGİ

 Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda açılan sergiye ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.

CUMHUBAŞKANI VE BAŞBAKAN'DAN KADINLAR İÇİN TEMBİH

Kadınların toplumdaki yerine farklı bir noktadan bakılan serginin açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yaşamın her alanında yer alan kadınlarımız, toplumsal gelişmede önemli bir güç oluşturarak toplum içinde saygın görevler üstlendikleri gibi sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir toplumun oluşmasında da temel dayanağı olmuşlardır. Dünya'nın en gelişmiş bir çok ülkesinden önce bizim ülkemizde kadın hakları, kadınların seçme seçilme hakkı ve kadınların sosyal hayattaki etkinliğinin artırılmasına dönük olan yasalar, Türkiye'de gelişmişlik düzeyinin son derece alt seviyelerde olduğu dönemlerde bile artış göstermiştir. Bugün bizim ülkemizde kadınlarımızın sosyal ve siyasi hayat içerisinde veya toplumsal yaşam içerisinde varlığı ve yeri gurur verici düzeyde. Hergün biraz daha artması için de hükümetimiz çaba gösteriyor. Cumhurbaşkanımız da Başbakanımız da aman kadınlarımızı ve gençlerimizi ihmal etmeyin diyerek sürekli bizlere de tembihte bulunuyor. Çünkü Cumhuriyet’imizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde ve kültürümüzün çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarılmasında eğitimli, çalışkan, özgür düşünceli Türk kadınlarımıza büyük görevler düşüyor" dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER