banner221

Oyuncak Müzesi bayramda ücretsiz

Canik Belediyesi tarafından yapılan ve büyük ilgi gören Canik Oyuncak Müzesi, Kurban Bayramı'nda da ziyaretçilerini bekleyecek. Müze, bayramın 3. ve 4. günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Oyuncak Müzesi bayramda ücretsiz


 

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde kurulan Canik Oyuncak Müzesi, Kurban Bayramı'nda da kapılarını ücretsiz olarak çocuklara açacak. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in özellikle çocuklara armağanı olan ve 7'den 77'ye herkes tarafından yoğun ilgi gören Türkiye'nin en büyük oyuncak müzesi, Kurban Bayramı'nın 3. ve 4. günleri 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

'Geleneksel', 'fabrikasyon', 'yabancı', 'antik' ve 'yerli' kategorilerinde yüzlerce oyuncağın yer aldığı müzeyi özellikle çocukların bayramda da ziyaret edebilmesini amaçladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Ülkemizin geleceği olan çocukları çok seviyorum. Oyuncaklar çocukların gelişimleri için çok büyük öneme sahip. Biz de geçmişten bugüne kadar oyuncakların serüvenini bir müzede toplayarak çocuklarımızın hayal dünyasını zenginleştirmek istedik. Sadece çocuklarımızın değil, büyüklerin de yoğun ilgisi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor" dedi.

50 BİN İNSAN ZİYARET ETTİ

Oyuncak Müzesi'nin, oyuncak tarihine bir bakış olmasının ötesinde, insanlık tarihine bir bakış olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "İnsanlık tarihi boyunca çocukların eline verilen oyuncaklarla tarihin seyrinin nasıl şekillendiği ile ilgili bizlere bir tarih akışı sunan Canik Oyuncak Müzesi, içerisinde Anadolu topraklarında tarih öncesindeki oyuncakları da görme imkanı sağlıyor. Sadece çocuklarımız değil, büyükler de müzemizi görmek istiyor. Müzeyi, açıldığı günden bu yana 50 binin üzerinde kişi ziyaret etti" diye konuştu.

MÜZE BAYRAMDA AÇIK

Canik Oyuncak Müzesi'nin, çocuklar için aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, Kurban Bayramı'nın 3. ve 4. günü açık olacak olan müzeye herkesi beklediklerini söyledi. Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Canik Oyuncak Müzesi'nde, 'Geleneksel', 'Fabrikasyon', 'Yabancı', 'Antik' ve 'Yerli' kategorilerinde yüzlerce oyuncak yer alıyor. Alanında Türkiye'nin en büyüğü olan oyuncak müzesinde çocuklar, hayal dünyalarını genişletirken, oyuncakların tarihi serüvenini de öğrenme imkanı buluyor

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER