banner223

PAZAR TEZGAHLARINDAKİ TERAZİLER MERCEK ALTINA

İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçede kurulan semt pazarlarının tümünde hassas terazili denetim uygulaması başladı. Örnek uygulama, pazara alışveriş yapmak üzere gelen vatandaşlardan tam not aldı.

PAZAR TEZGAHLARINDAKİ TERAZİLER MERCEK ALTINA

Her noktada vatandaşların başlıca alışveriş adresi olan semt pazarlarına İlkadım Belediyesi, büyük önem gösteriyor. Binlerce kişinin alışveriş yaptığı semt pazarlarının temizliğinden düzenine, kalitesinden güvenliğine, hem esnaf hem de vatandaş memnuniyetine kadar birçok alanda çalışmalar yürütüyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, her türlü hava şartında vatandaşların rahatça alışveriş yapması ve esnafın ürünlerini sunabilmesi için özellikle kapalı pazar yerlerinin yapımı noktasında yatırımlara büyük önem gösteriyor.

“Tartılar denetimden geçti”

Bu kapsamda İlkadım Belediyesi, semt pazarlarında vatandaşların rahatça alışverişini yapması, esnafın en iyi şekilde ürününü sunması, vatandaş mağduriyetlerinin önüne geçmek, tüketicilerin haklarını korumak noktasında önemli bir çalışmayı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Grup Merkez Ölçü Ayar Memurluğu ekipleri tarafından ilçede kurulan Pazar tezgahın da yer alan tartıların damgaları başta olmak üzere doğru tartıp tartmadığının denetimi yapıldı. Ekipler her bir tartının Grup Merkezi Ölçü Ayar Memurluğunca önceden incelendiğini gösteren damganın var olup olmadığını, yine tartının doğru tartıp tartmadığını bir bir kontrol etti.

“Amacımız vatandaşların mağduriyetini önlemek”

Binlerce insanın alışveriş yaptığı semt pazarlarının sayı olarak ve insan yoğunluğu açısından diğer ilçe belediyelerden fazla olduğunu hatırlatan ve ilçe halkının sağlığına büyük önem verdiklerini hatırlatan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Biz insan odaklı hizmet anlayışıyla hareket ediyoruz. Belediyemizin hizmetleri noktasında binlerce insanın alışveriş yaptığı ve yine binlerce esnafımızın ürünlerini satışa çıkardığı pazar yerleri de büyük önem taşıyor. Bu bilinçle pazar yerlerimizde kaliteyi artırmak için çalışıyoruz. Pazar yerlerimizin temizliğinden güvenliğine kadar büyük bir yelpazede hizmet sunuyoruz. Pazarlarımız da temiz olarak alışverişin yapılması için ücretsiz çöp poşeti dağıtımı, yapıyoruz. Dahası güvenli bir ortamda alışverişin yapılması için zabıta ekiplerimiz pazarlarımızda hizmet veriyor. Ekiplerimizde belirli periyotlarla da alışveriş noktasında müşteri hakkını ve hakkaniyetini korumak noktasında tartı denetimlerini yapıyor. Burada amaç ise alışverişin haksızlığa mahal vermeden gerçekleşmesi, vatandaş mağduriyetlerini önlemek, alışverişi güvenirliliğini tesis etmek. Pazarlarımızda bu konuda denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet apaydın
Mehmet apaydın - 3 yıl Önce

Mehmet apaydınMuz satanların kiloları Terazileri genelde eksik oluyor bazı pazarcıların terazilerde bu şekilde ama genelde muzcuların

SIRADAKİ HABER