banner221

Meyveleri Artık Hayvanlara Bile Yedirmiyorsak Sözün Bittiği Yerdeyiz

Meyve adam gibi beslenmenin temel unsurlarındandır ama günde bir porsiyondan fazla yani 200-250 gramdan fazla tüketilmesi doğru değildir.

***

Sitemiz müdavimlerinden Ahmet Mithat Can‘ ın yazısı:

GERÇEK TIP TEMSİLCİLERİNİN yıllardır söyleyegeldiği uyarıların ne kadar doğru ve yerinde olduğu artık iyice anlaşılır hale geldi. İşte dünyadan yeni bir haber :

Amerikan Newsweek dergisinin haberine göre; Avustralya’nın Melbourne şehri hayvanat bahçesi yetkilileri, hayvanlara meyveyi yasaklamak zorunda kaldı, çünkü içi aşırı şeker dolu meyveler hayvanları şişmanlattı ve dişlerini çürüttü.

Meyve yetiştiriciliği koşulların doğal olmaması ve ıslahı, meyveleri o kadar şekerli hale getirdi ki meyveler artık hayvanlar için çok sağlıksız hale geldi.

Melbourne Hayvanat Bahçesi Baş Veterineri Micheal Lynch, “maymunlara artık muz verilmeyecek” dedi. “Meyve, şeker içeriği nedeniyle çok istenen bir maddedir. Pek çok hayvan, özellikle primatlar ve kırmızı pandalar, seçici olarak meyveyi yiyecekler, ama diğerleri değil. Sorun, ekili meyvelerin, şeker içeriğinde doğal, atalarına özgü meyvelerden çok daha yüksek olacak şekilde genetik olarak değiştirilmiş olması” dedi.

İnsanlar için meyve, kalp hastalığı, kanser ve inme risklerini azaltma ile bağlantılıdır.

Melbourne Üniversitesi’ndeki bir gıda bilimcisi olan Dr. Senaka Ranadheera, erik gibi bazı meyvede şeker seviyelerinin, iki katına çıkmasına rağmen, alkolsüz içeceklerdekinden daha az olduğunu söyledi.

Şu anda tüm ekili meyve çeşitleri, yabani muadillerinden daha tatlıdır. Örneğin, yabani elmalar modern ekili çeşitlerden daha küçük ve daha acıdır.

Kaynak: https://www.newsweek.com/zoo-weans-animals-fruit-because-its-increased-sugar-makes-them-fat-and-rots-1145259

YORUM EKLE