banner221

BAŞKAN AKSU: BİZ HİZMET, MUHALEFET YALAN ÜRETİYOR  

Başkan Aksu; "Ayağı yere basan, gerçek bilgiler paylaşan ve daha iyisini yapma adına tavsiyeler geliştiren bir muhalefet mi, yoksa boş slogan atan bir muhalefet mi? Milletimiz gerekli değerlendirmeyi 19 yıldır olduğu gibi bugün de yapıyor, yarın da yapacaktır" dedi.

BAŞKAN AKSU: BİZ HİZMET, MUHALEFET YALAN ÜRETİYOR  

Başkan Aksu; "Ayağı yere basan, gerçek bilgiler paylaşan ve daha iyisini yapma adına tavsiyeler geliştiren bir muhalefet mi, yoksa boş slogan atan bir muhalefet mi? Milletimiz gerekli değerlendirmeyi 19 yıldır olduğu gibi bugün de yapıyor, yarın da yapacaktır" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Türkiye ve Samsun gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin hem salgınla mücadele anlamında hem de salgın sürecinde sergilenen ekonomik başarılar ve pek çok alanda hizmete sunulan devasa yatırımlar noktasında dünyadaki tüm objektif değerlendirme sahipleri tarafından takdir edildiğini ifade eden Başkan Aksu,
Türkiye'deki muhalefetin ise zorlu salgın sürecinden medet umarak siyasi bir kazanım elde etme stratejisi güden yanlış bir anlayışa teslim olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE, CUMHUR İTTİFAKI İLE 2023'E...


Geçen hafta Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi Samsun İl Başkanları ile bir araya gelen Başkan Aksu,
Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin aydınlık geleceği ve umudu olmaya devam ettiğini vurguladı. Cumhur İttifakı kadrolarının Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda azimle çalışmaya devam ettiğini ifade eden Aksu, şunları söyledi; "Türkiye'nin yüksek menfaatleri doğrultusunda birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışan, ülkemizin haklarını her platformada savunan, milletimizin yanında olan ve milletimizin desteğini alan Cumhur İttifakı, Türkiye’nin garantisidir."

HİZMETLERİ DÜNYA TAKDİR EDİYOR

"Hem salgınla mücadelede hem de salgın sürecinde sergilenen ekonomik başarılar ve hizmete sunulan devasa yatırımlar noktasında Türkiye, dünyadaki tüm objektif değerlendirme sahipleri tarafından takdir edilmiştir. Devletimiz tüm imkanlarını milletimiz için seferber etmiştir. Ancak ülkemizde ilginç bir muhalefet anlayışı ile karşı karşıyayız. Milletimizin yanında olmak yerine, yalanlar üretip zorlu salgın sürecinden medet umarak siyasi kazanımlar elde etmeyi fırsat olarak gören yanlış bir muhalefet anlayışı var. Biz hizmet ve çözüm üretiyoruz, muhalefet yalan üretiyor. Bu yanlış tutum, bu açıklanamaz durum; her kanunsuz teşebbüse de fırsat veriyor aynı zamanda."

HER ZAMAN SON SÖZÜ MİLLETİMİZ SÖYLER

Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu ve bunun asla unutulmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Aksu, Cumhur İttifakı olarak her türlü vesayet girişiminin karşısında olduklarını ve olacaklarını belirtti. Art niyetli dış güçlerin taşeronluğunu yapan bir takım askeri ve sivil çevrelerde Türkiye'nin iddialı yükselişini hazmedememe hastalığının devam ettiğinin farkında olduklarını vurgulayan Başkan Aksu: "Bu mücadelenin bugünden yarına sona ermeyeceğini biliyoruz. Ancak ecdat kanı ile sulanmış bu aziz topraklarda son sözü her zaman millet söyler. Bunu kimse unutmasın. Ve yine unutulmasın ki; her türlü darbe girişimi aslında milli iradenin yok sayılması anlamına gelir” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ KENDİ İÇERİSİNDE ÇELİŞKİLİ

Süreçte izaha muhtaç çok detay olduğunu ifade eden Başkan Aksu: “Gelinen noktada geçmişte yaşanan darbelere destek vermekten sabıkası kabarık olan CHP’ye çok fazla söylenecek bir söz zaten yok. Onların çizgileri belli. Ancak ittifak ortakları İYİ Parti’de işler iyice karıştı. Malumunuz İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bildiriyi kaleme alanları ‘zevzeklik’ yapmakla itham etti. Ancak bu açıklamanın daha öncesinde; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray söz konusu bildiri yayınlandıktan hemen sonra; onayladığını ve imzasını attığını ifade etti. Genel Başkanları konuyu zevzeklik olarak değerlendiriyor; Genel Başkan Yardımcıları ise onaylıyor ve hatta imzasını atıyor. Bu nasıl bir çelişkidir? Daha ilginci; yine İYİ Parti Uluslararası Politikalar Başkan Yardımcısı Ergun Mengi bildirinin bir numaralı imzacısı olarak imza listesinin en üst sırasında yer alıyor. Yani bir de böyle bir detay daha var konuya ilişkin. Şimdi merakımız şudur: Akşener’in bahsettiği ‘zevzekler’in arasında bu isimler de var mıdır? Bu isimler ifade edildiği şekilde ‘zevzeklik’ yapmış iseler; ne tür bir işlem yapmayı düşünüyorlar kendileri?” değerlendirmelerinde bulundu.

ACİZLİK TAVRI İÇERİSİNDELER

Türk Milleti’nin darbe gibi, vesayet gibi gündemlere karşın omuz omuza kenetlenerek mücadele sergilediği bir dönemde doğru bir duruş sergilemeye muvaffak olamayan muhalefetin, yanlış ve eksik bilgiler içeren açıklamalar yaptığına dikkat çeken Başkan Aksu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı; “Darbeye, darbe teşebbüsüne, imasına ya da beklentisine açık şekilde ‘hayır’ diyemeyenlerin acizlik tavrıdır bu."

"CHP İl Başkanı açıklama yapıyor: 2021 yılının ilk iki ayında 341 esnaf kepenk kapatmış. Rakamı kimden almış, bilmiyorum. Ancak gerçek rakam; 62. Üstelik pandeminin etkisini henüz hissettirmediği geçen yılın aynı döneminde bu rakam 69 imiş. Rakamlar ortada. Gerçekler bunlar. Keşke hiçbir esnaf kepenk kapatmasa ama rakamlarla oynamaya da gerek yok."

"İYİ Parti İl Başkanı da, eleştirmek için eleştirmiş yine.  Kendi iç çelişkilerini görmezden gelerek slogan atmış o da. Muğlak ifadeler, gerçek olmayan bilgiler. Böyle muhalefet olmaz, olmamalı. Ayağı yere basan, gerçek bilgiler paylaşan ve daha iyisini yapma adına tavsiyeler geliştiren bir muhalefet mi, böyle boş slogan atan bir muhalefet mi?"

İŞTE SAMSUN'A DAİR GERÇEK RAKAMLAR

"Madem Samsun’la ilgili rakamlardan bahsediyoruz. Devam edelim. Başka bir rakam daha paylaşalım. Resmi kaynaklardan alınan rakamlardır bunlar. 2021 yılının ilk iki aylık döneminde Samsun’da tescil edilen yani kurulan şirket sayısı 928. Bunlar da rakam, bunlar da istatistik. Bunları neden görmüyorlar. Çünkü görmek istemiyorlar. Onların derdi yalanlar üretip milletimizden gerçekleri gizlemek. Biz ise dertleriyle dertlendiğimiz milletimize hep şeffaf olduk. Bu yüzden milletimiz ile omuz omuza yürüyoruz."

FAAL ESNAF RAKAMLARINDA ARTIŞ VAR

"Bakın, yine rakamlarla ilerleyelim. Faal esnaf sayısına bakalım bir de. 2020 yılı Ocak ayında Samsun’da 37 bin 828 faal esnafımız var. 2021 yılının Ocak ayında bu sayı 39 bin 920’ye; Şubat ayında ise 40 bin 193’e yükseliyor. Resmi rakamlar bunlar. Bunları niye referans almıyorlar? Alamazlar. Birileri çıkıp doğru rakamları telaffuz etmez ise kendileri için başarı sayacaklar bu durumu."

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER