banner223

"Ülkemizin bekası için, hatta dünya mazlumları için çok önemli bir seçim"

- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan: - "Aslında bu seçim sadece yerel yönetim seçimi de değil, bu seçim bu ülkede milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi manasında sonuçları çok değişik odaklarca yorumlanacak olan bir seçimdir. Bunu unutmamamız lazım, bunu halkımıza anlatmamız lazım. Bu bizim için, ülkemizin bekası için, hatta dünya mazlumları için çok önemli bir seçimdir"

ARTVİN (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yerel seçimlere ilişkin, "Aslında bu seçim sadece yerel yönetim seçimi de değil, bu seçim bu ülkede milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi manasında sonuçları çok değişik odaklarca yorumlanacak olan bir seçimdir. Bunu unutmamamız lazım, bunu halkımıza anlatmamız lazım. Bu bizim için, ülkemizin bekası için, hatta dünya mazlumları için çok önemli bir seçimdir." dedi.

Çeşitli programlar dolayısıyla Artvin'e gelen Bakan Turhan, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, partililere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti.

Yerel seçimlerin önemine değinen Turhan, yerel seçimlerin, "demokrasinin olmazsa olmazı" olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasete genç yaşta başladığını, ilk defa kamu görevine yerel yönetici olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başladığını anımsatan Turhan, Erdoğan'ın, su, temizlik, ulaşım gibi çeşitli sorun ve sıkıntıların olduğu İstanbul'da, merkezi yönetimin engellemelerine rağmen mucize gerçekleştirdiğini ifade etti.

Turhan, "Rabbim insanların duasıyla ona bu memleketin başına gelmeyi nasip etti." ifadesini kullanarak, şöyle konuştu:

"Son 16 yıldır da ülkemize, milletimize hizmet ediyor. Sadece bizim milletimize değil, dünyanın mazlumlarına da büyüklük yapıyor, kimsesizlerine kimse oluyor, veli oluyor, hane oluyor. İnanın yurt dışına gittiğimizde, kusura bakmayın, Türk insanından daha çok seviliyor. Bizim insanımızdan daha çok seviliyor. Böyle bir şey var. Teşbihte hata olmasın, tabii bizim de gönlümüzde onun ayrı bir yeri var. Biz Sayın Genel Başkanımızın yol arkadaşlarıyız, dava arkadaşlarıyız. Onun bu millete, bu ülkeye yapmak istediği hizmetlere biz de omuz vermek için onun yanında bulunuyoruz, onun davasına hizmet ediyoruz. Bu dava hak davasıdır, bu dava hizmet davasıdır."

Yerel seçimlerde sandıktan çıkan kişiler ve ekibin, bu ülkede yerel yönetimlerin başına geleceğini, görev üstleneceğini ve bu hizmetleri yapacağını kaydeden Turhan, "Ben tüm ülkede olduğu gibi Artvin'de de bizim arkadaşlarımızın bu görevi üstlenmesi durumunda, bu görevi hakkıyla yerine getireceğimizden şüphemiz yok." ifadesini kullandı.

Turhan, AK Parti belediyeciliğinin, hizmetlerini Artvin'de hissettirdiğini, halkın bunu bildiğini belirterek, manipülasyonlar, yönlendirmeler, aldatmalar, kışkırtmalar, bazı spekülatif haberler, hadiseler, yalanlara rağmen halkın, özellikle güvendiği, inandığı Erdoğan'a karşı sevgisini, son 16 yıldaki seçimlerde gösterdiğini söyledi.

- "Dağda bile, mağarada bile artık rahat duramıyorlar"

"Bazı bölgelerimizde, özellikle hassas diyebileceğimiz bölgelerde, maalesef seçimler, halkın teveccühünün, gerçek niyetinin sandığa yansıtılmasında sıkıntılar yaşandığı da malum." diyen Bakan Turhan, şöyle devam etti:

"Bunları biliyoruz ama çok şükür özellikle son birkaç yıldır bu kendi ürettiğimiz yöntemlerle araçlarla yaptığımız mücadelede bunların sahada kolu kanadı kırıldı. Sokağa çıkamıyorlar. Dağda bile, mağarada bile artık rahat duramıyorlar. Bunlarla ilgili, devletimiz gerekli önlemleri eskisine nazaran daha iyi alıyor. Bu konuda kendi ürettiğimiz ekipmanların, araçların, silahların çok büyük önemi var. Çünkü bu havadan sahayı gözetleyen İHA'lar, SİHA'lar olsun, bunlar arazide ne varsa tespit ediyor ve anında müdahale ediyor."

Bakan Turhan, son zamanlarda terörle mücadelede çok önemli mesafeler alındığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu işin öteden beri gelen boyutu tabii bunları üzerimize salanlar, bunları bu memleketin başına bela etmeye çalışanlar sadece terör yöntemini kullanmıyor. Ekonomik yöntemleri kullanıyorlar, siyasi yöntemleri kullanıyorlar, sosyal medya yöntemini kullanıyorlar, algı operasyonları yapıyorlar, yapıyorlar da yapıyorlar. Tekniği, teknolojiyi de çok iyi kullanıyorlar ama hamdolsun bizim insanımızın basireti, feraseti ve hatta cesareti, bu konuda son 16 yıldır onlara gereken dersi verdi ve inşallah yine verecek. Yalnız tabi yenildikçe bunlar yılmıyor, bunların arkasındaki güçler bir şekilde bunları cesaretlendirip yine sahaya sürüyorlar. Aslında bu seçim, sadece yerel yönetim seçimi de değil, bu seçim, bu ülkede milli birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi manasında sonuçları çok değişik odaklarca yorumlanacak olan bir seçimdir. Bunu unutmamamız lazım, bunu halkımıza anlatmamız lazım. Bu bizim için, ülkemizin bekası için, hatta dünya mazlumları için çok önemli bir seçimdir."

- "Bu illet, zillet ittifakını çok iyi analiz etmemiz lazım"

Turhan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu seçim, birileri için Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan bir seçimdir. Bu seçim dünyada son 2 asırdır emperyalist güçlerin dünyayı sömürme planlarının yeniden değerlendirileceği bir seçimdir. Son yüzyıl, 21. yüzyılın başındaki dikkat edin dünyadaki sosyal olaylara, çatışmalara bakın, artık eskisi gibi devletlerin orduları en son kendi gücü ile Irak'a girdi, Amerika, İngiltere, Kanada ve müttefikleri diyelim. Şimdi artık çok fazla görünmüyorlar. Taşeron kullanıyorlar. Sadece terör taşeronları kullanmıyorlar, ekonomist terör taşeronları da kullanıyorlar. Sosyal medya terör taşeronları kullanıyorlar, siyasi terör taşeronları kullanıyorlar. Bunu çok iyi analiz etmemiz lazım. Bu illet, zillet ittifakını çok iyi analiz etmemiz lazım. Bundan akıl sahiplerinin alacağı dersler vardır. Sizler bunun inanıyorum ki hepiniz idrakı içindesiniz. Bunu millete anlatacaksınız kapı kapı."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER