Alpagut Karadeniz Bölge Başkanlığına Bilal Çelebi Atandı

19 Mayıs İlçesinde ikamet eden WUSHU Milli Antrenörü Bilal Çelebi Alpagut Karadeniz Bölge Başkanlığına atandı.

Alpagut Karadeniz Bölge Başkanlığına Bilal Çelebi Atandı

Alpagut Karadeniz Bölge Başkanlığına atanan Bilal Çelebi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Temelde şuurlu gençlik ve birimlerin adaletli altyapısının bozulmadan devam etmesi için çalışmalarımıza ilk günden başlamış bulunmaktayız. Elimizden gelenin fazlasını bu kuruluş ve buna benzer kuruluşlar için yapacağız. Ulusal bir kimlik duygusu geliştiren ve süper etnokültürel felsefeyi milli düşünce temelinde kavramsallaştıran ALPAGUT sporu, çocuklarda milli bir gurur, vatana ve devlete saygı ve sevgi duygusu oluşturur” ifadelerini kullandı.

Alpagut Ne Demektir?

Alpagut, Türk halklarının eski dövüş sanatlarından alınmış ve modern savaş sanatları ile sentezlenmiş bir savaş sanatıdır. Savaş sanatının adı "Alpagut" (Alp: Savaşçı, Gut: gutsal (kutsal) - Kutsal Savaşçı) anlamına gelmektedir.Bu savaş sanatı Türk halklarının savaş sanatlarından kaynaklandığı için, Turan (Turan: Türk halklarının vatanı) kelimesi marka olarak eklenmiştir.

Alpagut dövüş sanatları, Turan coğrafyasında yaşayan Türk halklarının ortak kültürel dünya görüşünün yanı sıra milli savaş geleneklerinin, özellikle eski Türk dövüş kültürünün gelişimini, modern savaş sanatları anlayışı, derin bir felsefi ideolojik anlam ve gizemle milli dövüş kültürünün ortaya çıkışını temsil eder.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER