-"Artık Türkiye için geri adım yok hep ileri"

-AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz:- "Türkiye'nin bir adım ileri gitmesini istemeyenlerle mücadelemiz halkımızla birlikte sonuna kadar sürecek."

-"Artık Türkiye için geri adım yok hep ileri"

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Tokat'ta yerel seçim çalışmalarını tamamladı.

Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Karadeniz Bölge Sorumlusu Milletvekili Yılmaz, Giresun, Artvin, Rize, Kastamonu, Sinop, Ordu, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane, Amasya'nın ardından yerel seçim sürecinde istişare ve değerlendirme çalışmalarını Tokat'ta gerçekleştirdi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nu ziyaret eden Yılmaz, daha sonra il başkanlığında belediye, parti ilçe, kadın, gençlik kolları başkanları, teşkilat üyeleriyle toplantı yaptı.  AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat'ın da eşlik ettiği kent programında açıklamalarda bulunan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yılmaz,  AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte çözülemeyen tüm sorunların üzerine kararlılıkla gidildiğini, kronikleşen ve çözümü imkansız gibi görünen problemlerin büyük bölümünün sağlam bir irade ile ortadan kaldırıldığını söyledi.

"TÜRKİYE'YE DÜNYA GIBTA İLE BAKAR HALE GELDİ"

Türkiye'nin bir adım ileriye gitmesini istemeyenlerle büyük mücadeleler verildiğini anımsatan Yılmaz, "Geçmişi hiç birimizin unutmaması gerekli. Ülkemizin nasıl kıskaca alındığını, gün geçtikçe eriyip güçsüz etkisiz bir devlet haline gelmesi için nasıl kirli hesaplar yapıldığını hatırlayalım. Peki ne oldu? 2002 yılında AK Parti diye halkın bağrından çıkan bir siyasi oluşum iktidara geldi. Başında Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan vardı. Bu güven ve inanç, dik duruş vatan, millet sevgisiyle ortaya çıkan hizmet seferberliği, mücadele ülkemizin bir anda yükselişe geçmesini sağladı. Güven ve istikrar ortamı ilaç gibi geldi, tedavi uzman ellerde sonuç verdi. Ülkemizde her kademede kronik sorunlar bulunuyordu. Elde sihirli bir değnekte yoktu, her şey bir anda da olmuyordu ama aradan geçen 16 yılda yeni Türkiye'ye tüm dünya şuan gıpta ile bakar hale geldi." diye konuştu.

"TÜRKİYE EGEMENLİĞİNDEN, BAĞIMSIZLIĞINDAN ÖDÜN VERMEZ"

Ülke içerisinde devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirilirken, Türkiye'nin çevresinde büyük bir istikrarsızlaştırma, parçalama çemberinin düğmesine basıldığını hatırlatan Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Ateş çemberine dönüştürülen coğrafyamızda Türkiye güvenli koruyucu, kirli oyunları bozucu liman oldu. Her şeye rağmen ekonomimizden, güven, istikrar ortamından, güvenliğimizden ödün vermedik. Ama içte de boş durmadılar 7 Şubat MİT krizi ile başlayan süreç sonrasında Gezi Parkı Şiddet Eylemleri ile harekete geçtiler. Silahlı terör eylemleri, kışkırtmalar halkı birbirine düşürme girişimleri bazı illerimizde peş peşe geldi. Yetmedi 17-25 Aralık emniyet ve yargı darbesi, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü, ardından ekonomik darbe girişimleri ile ülkemizin sarsılması, huzurun bozulması, daha doğrusu Orta Doğu'daki hedeflerini Türkiye'de de geçekleştirmek istediler. İşte bu süreçlerde yaptığı hizmetlerle Türkiye'nin gücüne güç katan AK Parti iktidarı daha doğrusu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hep hedefte oldu. Unuttukları bir şey vardı, Türkiye egemenliğinden, bağımsızlığından, birlik ve beraberliğinden hiç bir zaman ödün vermez. Her şeyin karşısında büyük bir cesaretle durur. Burada büyük pay halkımızındı. Türk halkı tüm bu süreçlerde kirli oyunları gördü, ülkesine sahip çıktı. Onların bu dik duruşu kazanımları peşinden getirdi. Şuan bile gerçekleşen tüm saldırılara, ekonomik kıskaçlara rağmen ülkemiz 2018’in ilk çeyreğinde yüzde 7.3, ikinci çeyreğinde yüzde 5.2 oranında büyüme kaydetti. Büyüme oranında dünyada 7. sıraya yükseldik. Özellikle şuan döviz kuru üzerinde yapılan oyunlarla ülkemiz, halkımız, siyasi iktidar zor duruma düşürülmeye çalışılıyor. Allah'ın izniyle bunu da en kısa zamanda atlatacağız.  Türkiye için geri adım atmak artık yok, hep ileri doğru güçlü adımlarla ilerleyeceğiz."

Yerel seçim sürecinde tüm teşkilatlara büyük görevler düştüğünü de sözlerine ekleyen Yılmaz, çok çalışma, halkla gönül birlikteliği iç içe olma gibi konulara vurgu yaptı. Yılmaz, program kapsamında çeşitli sivil toplum kuruşu ziyaretleri de gerçekleştirdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER