banner221

Balık Hali’nde İlk Gün Bereketi

Samsun’da dün akşam ‘vira bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılar, sabaha karşı Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’ne istavrit, mezgit ve palamutla döndü.

Balık Hali’nde İlk Gün Bereketi

Samsun’da dün akşam ‘vira bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılar, sabaha karşı Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’ne istavrit, mezgit ve palamutla döndü. Başkan Mustafa Demir, “Belediye olarak balıkçılığın geliştirilmesi noktasında her türlü katkıyı vermeye hazırız. Tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

Samsun’da dün akşam törenle denize açılan balıkçılar, tezgahları şenlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katıldığı törende dualar eşliğinde Canik İlçesi Balıkçı Barınağı’ndan Karadeniz’e açılan tekneler sabaha karşı kıyıya döndü. Avlanan balıklar, Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’ne getirildi. Balık Hali’ne günün ilk saatlerinde 3 bin 900 kasa istavrit, 250 kasa mezgit, 180 kasa palamut ve diğer çeşit balıklar getirildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tüm balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi. Samsun’un avlanmada Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Demir, “Her alanda olduğu gibi balıkçılıkta, avlanmada ve bunu katma değere dönüştürmede epey mesafe kat ettik. Normal avlanmada Türkiye’de birinci, üretimde ise 5. sıradayız. Ancak hem avlanmayı geliştirmemiz hem de üretimde birinci sıralara çıkmamız gerekiyor. Çünkü üretim noktasında da balık ve su ürünleri, ihracatta da ciddi yer tutuyor. Yasakların başlayacağı nisan ayına kadar da kurallara uyarak bu sene geçen seneden daha bereketli bir sezon bekliyoruz. Biz de belediye olarak balıkçılığın geliştirilmesi noktasında her türlü katkıyı vermeye hazırız. Tüm balıkçılarımıza hayırlı ve bereketli bir sezon diliyorum” diye konuştu.

Avlanmanın ilk günüyle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Balık Hali Şube Müdürü Veteriner Hekim Adem Erbay, 1 Eylül verilerinin sezonun bereketli geçeceğinin göstergesi olduğunu söyledi. Şube Müdürü Erbay, “Öncelikle sezonun herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Bu sene bereketli bir sezon olacağını tahmin ediyoruz. Balıkçılarımız da aynı duyguları paylaşıyor. İlk gün güzel veriler geldi. Geçen sene daha azdı ama ilk günün erken saatlerinde 3 bin 900 kasa istavrit, 250 kasa mezgit, 180 kasa palamut ve diğer çeşit balıklarımız avlandı” ifadelerini kullandı.

Dün akşam yapılan törene Samsun Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç,  AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve protokol üyeleri katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER