Büyükşehir Belediye Başkanı için temayül yoklaması

AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Yusuf Ziya Yılmaz'ın milletvekili aday adaylığı dolayısıyla istifa etmesi nedeniyle boşalan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için temayül yoklaması yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı için temayül yoklaması

Yusuf Ziya Yılmaz'ın 24 Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimi için partisine yaptığı aday adaylığı başvurusu dolayısıyla görevinden istifa etmesi nedeniyle boşalan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti İl Başkanlığı temayül (eğilim) yoklaması düzenledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda yapılan yoklama için teşkilat mensupları, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri arasında bu görev için tercihlerini belirtir oy kullandı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, temayül yoklaması öncesinde teşkilat mensuplarına bilgi verdi.

Yılmaz'ın milletvekilliği aday adaylığı için istifa ettiğini hatırlatan Geldi, şunları söyledi:

"Samsun'da yeni büyükşehir belediye başkanlığımızı belirlemek üzere bir seçim takvimi var. Listemizde 68 büyükşehir belediye meclis üyemiz var. Her bir arkadaşımız kendi iradesiyle kendisine göre en uygun büyükşehir adayımız kimse onu tercih edecek."

Geldi, yoklamadan çıkacak sonucun genel merkez tarafından değerlendirileceğini dile getirerek, "Muhtemelen 4 isim garanti ama 5 isim de olabilir. Genel merkeze davet edeceğiz. Orada da genel başkan vekilimiz ile görüşülecek, daha sonra da Cumhurbaşkanımız ile görüştürülüp Cumhurbaşkanımız kararını ortaya koyacaktır." dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman ise genel merkezin talimatıyla temayül yoklaması yapıldığını hatırlatarak, "Buradaki temayül sonuçları açıklanmayacak. Buradaki oyları genel merkezden gelen milletvekillerimiz ile birlikte sayacağız onlarla birlikte tutanakları imzalayıp genel merkeze göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER