banner221

"ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

​​​​​​​İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Esnaf, ekonomik krizin ardından bir de Covid-19 virüsünün yarattığı krizle boğuşuyor.

"ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Esnaf, ekonomik krizin ardından bir de Covid-19 virüsünün yarattığı krizle boğuşuyor. Ne yapacağını bilemeyen, çaresizce bekleyen esnaf, evine ekmek götürmek için taşıma su ile değirmen döndürüyor" dedi.

Yaşar, covid-19 virüs salgınının ardından ciddi ekonomik sorunlar yaşayan esnafın sıkıntılarını meclis gündemine taşıdı.

Mecliste yaptığı konuşmada esnafı kredilerle rahatlatmaya çalışan iktidara seslenen Yaşar, "Krediler verildi de ülke ekonomisinde bir ilerleme yok ki! Esnaf, bu ödemeleri nasıl yapsın" diyerek esnafa sahip çıktı.

"HİÇBİR ŞEY NORMALLEŞMEDİ"

Esnafın işleri bitme, ticaretin de durma noktasına geldiğini hatırlatan Yaşar, "Esnaf daha bu enkazdan çıkamadan virüsün ikinci dalgasının paniğine girdi. Her geçen gün kötüye giden ekonomi yönetimiyle, esnaf ne işlerini ne kendini toparlayamadı. Şimdi bir de çekilen kredilerin ödeme vakti geldi. Evine ekmek götürmekte zorlanan, dükkânına mal alamayan, ne yapacağım kaygısıyla batık dükkânını bile kapatamayan esnaf, bu kredileri neyle ödeyecek. Esnaf ondan altığını ona vererek, taşıma suyla değirmen döndürerek ayakta kalmaya  çalışıyor " dedi.

"ESNAFIN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

Esnafın borç ödemeye hazır olmadığını söyleyen Yaşar, bugünler yönetimsizliğin, öngörüsüzlüğün, tavsiye ve öneri kabul etmezliğin neticesidir. Ancak daha fazla geç kalmadan yani esnaf bitmeden sıkıntılara kulak vermeli, derman olacak çalışmalar ivedilikle hazırlanmalı" diye konuştu.

"DEVLET EL VERSİN, BORÇLAR YAPILANDIRILSIN"

Artan icra ve haciz dosyalarına da dikkat çeken Yaşar, esnafı rahatlatacak bazı tavsiyeleri de şöyle ifade etti:

"Esnafımız, elektrik ve su faturalarını dahi ödeyemiyor. Kira borçları birikti. Üstüne Eylül ayından itibaren ertelenen tüm borçlar gelecek. 6 ay geri ödemesiz ihtiyaç kredi ödemeleri Eylül ayında, KDV ödemeleri Ekim, SGK ve BAĞ-KUR prim ödemeleri Kasım ayında başlayacak. Esnafımızın bu ödemeleri yapabilecek durumu yok. Bu sebeple esnafımızın kredi faizlerini devlet karşılaşın, anaparaları ödeme noktasında da esnafımız gayret sarf etsin. Aynı şekilde vergi, SSK borçlarının daha eski borçları bitmedi şimdi yenisi geldi. Bu borçlar da bir an önce yapılandırılmalı."

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER