banner223

MHP’DEN ANLAMLI KONGRE TAKVİMİ; İLKADIM, 19 MAYIS

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak İlkadım İlçesi 5. Olağan Kongresi sonrasında İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca kesinleştirilen sonuçlar sonrasında açıklama yaptı;

MHP’DEN ANLAMLI KONGRE TAKVİMİ; İLKADIM, 19 MAYIS


Şeçim sonuçlarına ilişki olarak konuşan Karapıçak; “ ‘İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak’ sloganıyla Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Büyük Kurultayı’mıza giden süreçte, Siyasi Partiler Kanunu’na uygun olacak şekilde yapılması lazım gelen il ve ilçe kongrelerimiz 9 Ağustos 2020 tarihinde Samsun’un İlkadım ilçesiyle birlikte başladı. 9 Ağustos Pazar günü Pazar günü gerçekleştirilen kongremiz düzeni, disipli ve malumunuz olan KOVİD-19 salgın sürecindeki önlemleriyle hem delege ve partililerimiz hem de Genel Merkezimiz tarafından takdir toplayan ilklere yakışır bir kongre oldu. Buradan kongre hazırlığında emeği geçen dava arkadaşlarıma ve Genel Merkezimize teşekkür ediyorum. Bizler, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin verdiği talimatlar doğrultusunda en ince detayına kadar planlanmış bir kongre geçirdik. Şimdi sıra diğer ilçe kongrelerimizde Genel Başkanımızın belirlediği ilk kongre İlkadım sonrasında bizler de ikinci kongre olarak 19 Mayıs İlçemizin kongre tarihini belirledik. “İlkadım, 19 Mayıs” bizlere Atamızdan miras ve gurur kaynağı olan meşale şehir Samsun adına gerek adları gerek ise manaları ile anlamlıdır.” dedi.

Genel Merkez tarafından da memnuniyetin belirtildiğini de ekleyen Karapıçak; “İlkadım kongremizi Genel Başkanımız ve Genel Merkez Yöneticilerimiz gerek hazırlıkları gerek ise kongre salonunu yakından dakika dakika takip ettiler. Kongreye ilişkin olarak memnuniyetlerini belirttiler. Bu şahsım, yönetim kurulum ve teşkilatlarımız adına gurur vericidir.” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın da katıldığı ve Kongre başkanlık divan başkanlığı yaptığı kongrede Özcan Kınalı 258 oy ile Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım İlçe Başkanı olarak seçilmesine ilişkin olarak da; “KOVİD-19 salgın süreci, hava koşulları ve mevsim açısında dezavantajlı bir tarihte yaptığımız kongremize katılım ve ilgi takdir toplamıştır. Aynı güne denk gelen Samsun’daki iki şehidimizin bir gün önceki haberleri bizleri üzmüştür. Malumunuz tek adaylı girilen bir kongre oldu. 394 delegeli seçimde tüm bu durumlara karşın 274 oy kullanılmış olması bizler için sevindiricidir. Bu kongre Milliyetçi Hareket Partisi Samsun teşkilatları adına; hızlı bir kongre olması, katılımın ve ilginin yoğunluğu, düzen ve disiplin noktalarında değerlendirildiğinde en başarılı ve unutulmaz bir kongre oldu demekten çekinmiyorum. Bunu birçok dava arkadaşım da dile getirdi. Misafirlerimizin de taktirini topladık. Yapmış olduğumuz bu kongrede Genel Merkezimizin kurumsal kimlik ve kongre temasına uygunluk, KOVİD-19 önlemleri ve kongre disiplini anlamında da ilçelerimize örnek bir kongre olma niteliğindedir. Tüm delegelere, misafirlerimize, teşkilat başkanlarımıza ve Genel Merkezimize bu fırsatla teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER