banner221

Samsun Tabip Odası’ndan basın açıklaması

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Neslihan Furtun “Bilindiği üzere ilimizde her ne kadar pandemi kurulunda yer almasak da sahadan aldığımız bilgilerle yurttaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının sağlığını korumak üzere Samsun Tabip Odası’nın tarihsel misyonu gereği gayret içindeyiz”.

Samsun Tabip Odası’ndan basın açıklaması

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Neslihan Furtun “Bilindiği üzere ilimizde her ne kadar pandemi kurulunda yer almasak da sahadan aldığımız bilgilerle yurttaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının sağlığını korumak üzere Samsun Tabip Odası’nın tarihsel misyonu gereği gayret içindeyiz”.

Covid 19 aşısının uygulanması bakımından Samsun şanslı ve başarılı bir il. Bu sebeple önce sağlık çalışanlarımıza ve elbette Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’ne sonra da aşılanmaya yüksek oranda teveccüh gösteren Samsunlu hemşerilerimize teşekkür etmek istiyorum.

Maalesef ülkemizde her il Samsun kadar şanslı değil. Yaptığımız toplantılar sonucunda kimi illerde aşının olmasına rağmen yurttaşların randevu almakta güçlükler çektiği, bazı yerlerde randevuya rağmen aşının temin edilemediği, organizasyon bozuklukları olduğu, ülkemizin bazı coğrafyalarında da yurttaşların aşıya yeterli teveccüh göstermediği bilgisini almaktayız. Samsun’da Samsun Tabip Odası olarak pandemi konusunda yurttaşlarımıza doğru telkin ve bilgilendirme yaptığımızı, bu sebeple de Covid-19 aşı programına olumlu katkı verdiğimizi düşünüyoruz

Fakat bazı noktalara dikkat çekmeyi sorumluluğumuz olarak görüyor, yapacağımız uyarıların dikkate alınmasını basın aracılığıyla talep ediyoruz.

Öncelikle virüsün mutasyona uğrayarak daha hızlı bulaşma sağlaması sebebiyle aşı tedarikinin hızla sağlanması ve toplumun aşılama konusunda şeffaf ve dürüst bilgilendirilmesi gereklidir.

Zaten günlük iş yükü, yeni başlamış olan aşılama uygulaması ile, bütün mesaisi dolu olan tüm sağlık personeli üzerine görevi olmayan sorumluluklar yüklemektedir. Verilecek hizmetin , randevu işlemleri,  onay işlemlerinin tamamlanması, elektronik sistemi kullanamayan vatandaşlarımız için sağlık personelinin kendi elektronik sistemlerini kullanmaya çalışması hem aşılama sayısının azalmasına hem de iş yükünün artmasına sebep olmaktadır. Hatta bu güçlükler nedeniyle aşılanma için beklenilen ortamlarda, sürecin uzamasından kaynaklanan bir birikme ve aynı mekanı kullanan insan sayısı da arttığı için Covid-19 bulaş riskinde de artmaya sebep olmaktadır. Sağlık çalışanlarımız, bu işi canla başla yürütmeye çalıştıkları için, görevleri olmamasına rağmen kendi mesailerinden daha fazlasını harcayarak aşılama sayısını arttırmaya çalışmaktadır. Tüm ülkenin aşılanacağı düşünülürse bunun aşılama hızını çok düşüreceği ve karışıklığa sebep olabileceği aşikârdır.

Aşılama yapan kuruluşlardan 1. basamak sağlık kuruluşlarının asıl sorumluluğu Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’ndadır. Vatandaşların iyi hizmet alabilmesi için 1. basamak sağlık kuruluşlarının fiziksel yeterliliğinin biran önce artırılması gereklidir.

Ayrıca hala SGK’lı çalışan yardımcı sağlık personelinin aşılama işlemlerinde eksiklikler olabilmektedir. Bir an önce bu sürecin tamamlanarak arkadaşlarımızın aşılanması gerekmektedir.

Son olarak yurttaşlarımıza maske, fiziksel mesafe ve uygun hijyen sağlanmasının pandemi ile mücadelede önemli olduğunu, programa uygun biçimde zamanı geldiğinde de gönül rahatlığıyla aşılarını yaptırmalarını öneriyoruz.

                                                                                             

                                                                                             

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER