Savcılık açıkladı "Vücut bütün halde değil"

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'a ait olduğu düşünülen ayakkabı ile kemik parçaları bulunan bölgede diğer vücut parçalarının bulunması için başlatılan arama çalışmalarına bugün devam edilecek.

Savcılık açıkladı "Vücut bütün halde değil"

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz'a ait olduğu düşünülen ayakkabı ile kemik parçaları bulunan bölgede diğer vücut parçalarının bulunması için başlatılan arama çalışmalarına bugün devam edilecek.

İlçeye bağlı Alancık Mahallesi'nin yaklaşık 6 kilometre uzağında ormanlık alandaki dere yatağında 2 gün önce orman işçilerince kız çocuğuna ait ayakkabı ve giysi parçası ile kafatası ve kemik parçaları bulunmasının ardından bölgede başlatılan arama çalışmaları devam etti. 

AFAD Arama ve Kurtarma Birliğinden 26, Ladik Komando Birliğinden 12 kişi ile 10 kişilik Orman Muhafaza ekibiyle yapılan geniş çaplı aramada Ecrin Kurnaz'a ait başka bulguya rastlanmadı. 

Savcılık gözetimindeki çalışmalarda, AFAD'ın ceset arama köpeği "Abrek" de kullanıldı. 

Ara verilen çalışmalarının bu sabah erken saatlerde yeniden başlayacağı bildirildi. 

Bir hayvan müdahalesinin olduğu aşikar"

Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak ise Ecrin Kurnaz'ın evinin yaklaşık 6 kilometre uzağında çalışan orman muhafaza memurlarının çocuk ayakkabısı bulduğunu hatırlattı.

Memurların ihbarı üzerine jandarma ve AFAD ekiplerinin arama tarama çalışması başlattığını aktaran Çakmak, "Arama yaparken ayakkabının bulunduğu alanın aşağısında, dere yatağında elbise parçaları bulduk. Elbise parçaları dağınık şekilde takip edildi, dere yatağında kemikler bulundu. 100 metreye yayılmış şekilde küçük bir çocuğa ait kafatası, kaburga ve kaval kemiği bulundu. Vücut bütün halde değil." ifadesini kullandı.

Bulunan kemiklerin Ecrin Kurnaz'a ait olup olmadığının araştırıldığını vurgulayan Çakmak, şöyle devam etti:

"Kesinliğe ulaştırmak için ilgili kriminal dairelerden raporları alıp soruşturmayı tamamlayacağız. Kemik parçaları yüzey kısımdaydı. Bir hayvan müdahalesinin olduğu aşikar, kemiklerde de hayvan müdahalesi olduğu sabit ancak hayvan müdahalesiyle mi başladı ilk süreç, yoksa insani bir müdahaleyle başlayıp daha sonra hayvan, çocuğun cesedini buldu ve o şekilde mi bitti... Bunları soruşturmamız neticesinde tespit edeceğiz. Şu an için deliller ışığında cinsel istismar konusunda bulgumuz yok. İlerleyen aşamalarda çıkarsa buna göre araştırmamızı yapacağız. Birçok delil konusunda araştırma yapıyoruz."

Çakmak, soruşturma neticesinde elde edilecek bulgulara göre gözaltı olabileceğini, ihtimallerin araştırılmaya devam edildiğini sözlerine ekledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER