banner223

Türkel “Esnaf battı iktidar yandaşa kıyak peşinde”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fatih Türkel, “Esnaf batmıştır iktidar yandaşa kıyak peşindedir.

Türkel “Esnaf battı iktidar yandaşa kıyak peşinde”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Fatih Türkel, “Esnaf batmıştır iktidar yandaşa kıyak peşindedir. Ülkemizde ve şehrimizde esnafımız kan ağlıyor. Hizmetler sektörü batmıştır. Ekonomik kriz her geçen gün daha derinleşmektedir. Bizler ana muhalefet partisi olarak esnafımızın her isyanını dile getiriyoruz ama siyasal iktidarın önceliklerinin farklıdır” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde Türkiye’de 1 milyon 300 bin esnafımıza ödenen desteğin 7 milyar Türk Lirası olduğunu dile getiren Türkel, “Esnafımızın vergi borçları 5 ay süreyle faizi karşılığında ertelendi. Esnafın elektriği kesiliyor, stopaj ve katma değer vergileri ödenmeye devam ediyor. Esnafımız perişan durumdadır, esnafımızın çalışanları perişan durumdadır. Ama yandaşa yine kıyak siyaseti devam etmektedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Yeni İstanbul Havaalanının 2018-2019 yılları için belirlenen kira bedeli 18 milyar Türk Lirası olarak ötelenmişken; 2020-2021 kirası da faizleriyle beraber ötelenmiştir. Tüm kamu ihalelerinin en ballılarını alan yandaş müteahhitler kollanarak esnaf yok sayıldı, tek kalemde yandaşın 36 milyar Türk Lirasını öteleyen AKP geldiği yeri unutmuştur. Bu günlerde gecekondular, işçiler, emekçiler ve emekliler unutuldu. Vatandaş bu zor günlerde kendini unutanları asla unutmaz. Hemşehrilerimiz perişan duyun bu feryadı, önceliklerinizi gözden geçirin sizi bu göreve getiren halkımızdır, vatandaşlarımızdır” ifadelerini kullandı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER