banner221

YAŞAR'DAN KPSS-B GURUBU MAĞDURLARINA DESTEK

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedir Yaşar, "KPSS-B Grubu adaylarında öngörülemeyen mağduriyetler bir an önce fark edilmeli ve bu arkadaşlarımızın emeklerinin heba olmaması için gereken yapılmalıdır" dedi.

YAŞAR'DAN KPSS-B GURUBU MAĞDURLARINA DESTEK

Yaşar, KPSS B grubu memurluk sınavlarının 2 yılda bir yapılmasından doğan mağduriyetlere yönelik açıklama yaptı.

KPSS B'nin her yıl yapılması talebinin bu zamana kadar dikkate alınmamış olmasını eleştiren Yaşar, KPSS B Grubu adaylarına sahip çıktığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"VİRÜS, MAĞDURİYETİ ARTIRMIŞTIR"

"KPSS B grubu kadrolarına 2 yılda bir sınav yapılması büyük bir kitle üzerinde tarifsiz bir mağduriyet oluşturmaktadır. Bu yıl yaşanan pandemi vakasında olduğu gibi sınav döneminde yaşanan en ufak bir aksilik B gurubu adaylarının 2 yılına mal olmaktadır.

Adayların çoğunluğu salgın nedeniyle, ücretini ödediği kursun ikinci dönem eğitimine katılamamış ve eğitimi sekteye uğramıştır.

Bunun dışında birçok aday korona virüs testi pozitif çıktığı için ve birçok aday da kronik rahatsızlığı nedeniyle korona virüs bulaşma riski endişesiyle sınava katılmamıştır. Bu durumda mağduriyetleri artırmıştır."

"BAŞARISIZ OLAN 2 YIL DAHA BEKLEMEK ZORUNDA KALIYOR!"

KPSS B grubu memurluk sınavlarının 2 yılda bir ve çiftli yıllarda yapılmasının, tekli yıllarda mezun olan adayların sınava girmek için bir yıl beklemesine sebep olduğunu belirten Yaşar, "Girdiği sınavda başarısız olan adaylar ise 2 yıl daha beklemek zorunda kalmaktadır. Tüm bu durumlara bir de kamu kurumlarına personel alımlarında çoğu kurumda 30-35 yaş sınırı getirilmesiyle de mağduriyetler katlanmakta, zamanın önemi atlanmaktadır" dedi.

Yaşar, KPSS B grubu sınavlarının, her yıl yapılması için memur adaylarından yoğun talep geldiğini de kaydederek, mağduriyetin giderilmesi için KPSS B grubu sınavlarının her yıl yapılması husunda gereğinin yapılması gerektiğini, gerekirse soru önergesiyle de takipçisi olacaklarını söyledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER