banner221

ZABITA EKİPLERİNİN DENETİMLERİNE İLÇE KAYMAKAMI DESTEK OLDU

İlkadım Belediyesi, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda risk iller arasına giren kentte ilçe genelindeki  pazaryerlerindeki denetimlerine titizlikle sürdürüyor.

İlkadım Belediyesi, İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda risk iller arasına giren kentte ilçe genelindeki  pazaryerlerindeki denetimlerine titizlikle sürdürüyor. İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri esnaf ve vatandaşları HES kodu sorgulaması sonrasında pazar yerlerine alırken, yine pazar girişi ve içerisinde ateş ölçümü yapıyor. Uygulamadan dolayı esnaf ve vatandaşlarda duydukları memnuniyetlerini dile getiriyor.

 İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Covid-19 süreci dolayısıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu denetimlerin en önemlilerinden birisi ise pazaryerlerinde gerçekleşiyor. İlkadım’da ilçe genelinde 23 pazar kurulurken, hafta sonu kısıtlamaları dolayısıyla bile  hafta içerisinde pazar günleri hariç 21 semt pazar vatandaşlara hizmet veriyor.Her gün bir mahallede kurulan pazaryerlerinde de pazarlara girişleri bariyerlerle kontrol altına alına zabıta ekiplerinin HES kodu ve ateş kontrollerini gerçekleştirerek, daha sağlıklı bir ortamda halkın alışveriş yapması için denetimleri yerinde inceleyen İlkadım İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik’e, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, İlçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir eşlik etti.

“Sürecin atlatılması için yoğun çaba harcıyoruz”

Sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek pazar tezgahlarını tek tek dolaşıp, ‘hayırlı işler’ temennisinde bulunan Kaymakam Keklik, “Semt pazarlarımız için İçişleri Bakanlığımızdan gelen genelgelerle önlemlerimizi artırıyoruz. Hem sosyal mesafenin korunması hem de vatandaşlarımızın pazar yerlerinde huzurlu bir şekilde alışveriş yaparken, sağlığının da korunabilmesi açısından alınan tüm tedbirleri uyguluyoruz. Öncelikle alınan her türlü tedbir, toplum sağlığı içindir. Bu noktada önlemlere hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımıza denetleme noktasında özen gösteren yerel yönetimlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntılı sürecin atlatılması yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2021, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER