banner221

Zihni Şahin 'Modern Türkiye'nin simgesi'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Geçen zaman içerisinde kadınlarımız, eğitimden iş dünyasına kadar her alanda görevlerini başarıyla yerine getirerek modern Türkiye’nin simgesi olmuştur" dedi

Zihni Şahin  'Modern Türkiye'nin simgesi'

Başkan Zihni Şahin'den 5 Aralık Kadın Hakları Günü mesajı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Geçen zaman içerisinde kadınlarımız, eğitimden iş dünyasına kadar her alanda görevlerini başarıyla yerine getirerek modern Türkiye’nin simgesi olmuştur" dedi
 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Zihni Şahin, "Kadınlarımız, eğitimden iş dünyasına kadar her alanda görevlerini başarıyla yerine getirerek modern Türkiye’nin simgesi olmuştur" dedi.

ATATÜRK'TEN DÜNYA KADINLARINA


"5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde, varlığımızın en temel taşı kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını elde etmesini bir kez daha kutluyoruz" diyen Zihni Şahin, "5 Aralık 1934 tarihinde yapılan anayasa değişikliğiyle kadınlara tanınan seçme ve seçilme hakkı, bu günün Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmasıyla neticelenmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş bir toplum olmak için kadın-erkek eşitliğinin sağlanması gerektiği düşüncesiyle, dünya kadınlarının başlattığı mücadeleden daha önce, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

FEDAKARLIK, FERAGAT VE YÜKSEK SECİYE


Başkan Şahin, mesajının son bölümünde ise, "Tarihimizin her döneminde etkin rol oynamış, bu tarihi birlikte yazdığımız kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nde çok farklı bir konumda olduklarının bilincinde ve minnettarlığı içindeyiz. Zira Türk kadını dünyada emsali görülmemiş bir fedakarlığın, feragatin ve yüksek seciyenin sembolü olarak bu farklılığa hak kazanmıştır. Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlediği kanaatindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygılar diliyorum" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER