Potansiyeli yüksek bir şehir

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Bağımsız Samsun Milletvekili ve Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta, Kimola Kafede Giray Şen'in düzenlemiş olduğu kahvaltıda esnaf vatandaşlarla bir araya geldi.

Potansiyeli yüksek bir şehir

Samsun'un birçok avantajı olduğunu belirten Usta, "Samsun'un mükemmel bir stratejik konumu, verimli ovaları, turizm potansiyeli var fakat buna rağmen Samsun sürekli geri gidiyor. İşte aday olmamızın temel nedeni Samsun'un bu geri gidişini durdurmaktır. Samsun ekonomisinin sürekli geriye gidişine kayıtsız kalmamak için, kendi siyasi tecrübelerimi ve birikimimi Samsun'a katmak için aday oldum" ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir'e aday olan bütün parti adaylarını ziyaret edeceğini daha önceden yaptığı konuşmada belirten Usta, bu kapsamda Mustafa Demir'den sonra Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Şen ve Samsun il başkanı Temel Armutçu'yu il binasında ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından, Samsun Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdal Bozkurt’un Samsun Canlı Haber TV’de hazırlayıp sunduğu 55. Dakika programının konuğu olan Erhan Usta basında çıkan iddialara yanıt verdi.

Usta " İttifak durumları dahi belli değilken toplumda Samsun Büyükşehir Adayı olmam yönünde talep oluşmaya başlamıştı. İttifak olunca aday çıkartılmayacağı yönünde görüş ortaya çıktı. Bana sosyal medya üzerinden aday olmam yönünde binlerce, on binlerce mesaj geldi.  Bağımsız alternatifi düşünülmediği için ittifakın karşısındaki diğer ittifaktan aday olacağımız beklentileri oluştu. Niye başkası için böyle bir düşünce oluşmadı. Çünkü 4 yıl boyunca bugüne kadar Samsun milletvekili olmuş kişilerin toplumundan daha çok Samsun’u mecliste konuştum. Samsun için çalıştım. Ben dik duruşu olan bir insanım. Dün mecliste EYT konusunda olumlu olmak yerine sırtımı dönseydim şuan MHP Grup Başkanvekiliydim. Ben bunu yapamazdım. Bedelini de ödedik. 10 gün sonra kendimi bir başka siyasi partiyle olmayı bağdaştıramadım" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER