banner223

Karaaslan; Çevre, Şehir Ve Kültür Başkanlarıyla Buluştu

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 81 ilin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları çevre, şehir ve kültür başkanlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Karaaslan; Çevre, Şehir Ve Kültür Başkanlarıyla Buluştu
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 81 ilin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları çevre, şehir ve kültür başkanlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Karaaslan, ''AK Parti, kültür ve medeniyeti gelenekten geleceğe taşıyacak bir köprünün temellerini atıyor. Bu temel üzerinde iktidar dönemlerimiz boyunca kendimize sorumluluk bildiğimiz ne varsa hayata geçirmeye devam edeceğiz'' dedi.

 

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, AK Parti Genel Merkezi'nde 81 ilden ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları birim başkanlarının katıldığı geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 5. Olağan Büyük Kongre sonrasında kurulan Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'nın ilk toplantısının gerçekleştirdiklerini belirtti. Karaaslan, ''Bir siyasi hareketin olmazsa olmazı teşkilatlarıdır. Teşkilatlarıyla organik bağını oluşturamayan partilerin varlığını sürdürebilmesi mümkün değildir. İşte bu yüzden sık sık sizlerle bir araya gelerek hem aramızdaki diyaloğu geliştireceğiz hem de aramızda bir muhabbet dili oluşturacağız. Bugün burada henüz kurulmuş başkanlığımızın gayesini ve yapmak istediklerini sizlerle paylaşacak ve hep birlikte Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığımızın hizmet gayesini ortaya koyacağız'' dedi.

 

Çevre, şehir ve kültür konuları üzerinde geçmişten bugüne kadar tartışmalar, yöntemler ve söylemler geliştirildiğini belirten Karaaslan, ''Dünya üzerinde insanlık tarihinin gelişim aşamasına bakarsanız bu meselenin ne kadar başat bir öneme sahip olduğunu göreceksiniz. AK Parti’nin bu üç konuya bakışı tarihin ve medeniyetin kodlarında yatmaktadır. Tarihimizi ve medeniyet algımızı oluştururken bu eksen etrafında gelişecek birikimleri dikkate alırsak asıl olan ve kaidesi belli olan taşları yerine koymamızda herhangi bir zorluk yaşamayacağız'' dedi.

 

Çevre, şehir ve kültür konularında teşkilat mensuplarına ayrıntılı bilgiler verem Karaaslan konuşmasını şöyle tamamladı,

 

''AK Parti, kültür ve medeniyeti gelenekten geleceğe taşıyacak bir köprünün temellerini atıyor. Bu temel üzerinde iktidar dönemlerimiz boyunca kendimize sorumluluk bildiğimiz ne varsa hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çevre, Şehir ve Kültür hepsi bir arada bir medeniyet inşasının zeminini oluşturmaktadır. Bizler kültürel değerlerimizin farkında olan nesiller yetiştirirsek, onları bu bilince ulaştırırsak, sadece Türkiye değil tüm Müslüman coğrafyası tüm insanlık kazanacaktır. Yeter ki öz kültürümüzün farkında olalım, gayret gösterelim. Vakit geçmeden, elimizdekileri kaybetmeden, değerini bilelim, zaten bizim olana sahip çıkıp, yarının dünyasını hep birlikte inşa edelim. Burada genç arkadaşlarım var, biliyorsunuz ben de gençlik kollarımızda siyasete başladım. Genç kardeşlerim öncelikle sizlere söylüyorum ama inanıyorum ki diğer yol arkadaşlarımızda bu durumu değerlendireceklerdir. Lütfen ama lütfen okuyalım, tarihimizi okuyalım, edebiyatımızı, mimarimizi, sanat ve zanaat dallarımızı hepsini ama hepsini okuyalım, biz sahip çıkmadığımız müddetçe bu değerlerimize kimse sahip çıkmaz iddiasıyla okuyalım. Allah bugün bizlere fırsatlar verdi bize verilen bu lütfun bilincinde olarak değerlerimize sahip çıkalım'' diye konuştu.


Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER