MİLLETVEKİLİ EDİS,"GELECEĞİ GENÇLERLE İNŞA EDECEĞİZ"

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "Geleceği gençlerle birlikte inşa edeceğiz" dedi.

MİLLETVEKİLİ EDİS,

    Üniversiteli gençlerle bir araya gelen Edis, ülkenin geleceği olan gençlerin bugün en büyük sıkıntıyı çeken kesimlerden biri olduğunun altını çizerek, "Gençlerimiz, bu ülkenin kahrını en çok çekenlerdir. Gençlerimiz, geleceğimizin mimarlarıdır. Biz MHP olarak, gençlerimizin daha rahat bir hayat sürmeleri için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.
   "Gençlerimiz risk almaya korkuyor. Zor şartlarda okuyor ama iş bulma umudu yok" diyen Edis, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    "Okuyor umudu yok. İş kurmak isteyen gençlerimiz var ama mevcut durumdan dolayı risk almak istemiyor, hayalleri yarım kalıyor. MHP iktidarında geleceği gençlerle birlikte inşa edeceğiz. MHP iktidarı gençlerimiz için, Türkiye için çalışacak, huzurlu bir geleceği birlikte inşa edecektir. Günümüzde gençlerimizin çok ciddi bir yaşam kaygısı var. Biz MHP olarak, gençlerimizin daha rahat bir hayat sürmeleri için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Öncelikler öğrencilere 10.000 TL yükseköğrenim desteği verilerek rahat okumaları sağlanacak. Girişimci gençlerimize iş kurabilmeleri için 50 bin liraya kadar girişimcilik kredisi verecek ve hayallerini gerçekleştirmeleri için fırsat yaratacaktır. Günümüzde gençlerimiz parasızlıktan, işsizlikten ve yaşam kaygısından dolayı evlenemiyor. MHP olarak evlenecek gençlerimize yardımcı olacak, 10 bin lira tutarında faizsiz krediyle huzurlu bir hayat kurmalarının önü açılacaktır. Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanarak işsizlik bitirilecektir."
    Edis, konuşmasını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verdiği şu mesajla tamamladı:
   "Buhranlı bir dönemin tüm sancı ve olumsuzluklarına maruz kalsak da, Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. yıl dönümünü milletçe yâd ve idrak ediyoruz. Cumhuriyetimiz; istiklali uğruna fedakârca çırpınan millet ruhunun görkemli bir mükâfatı, milli iradenin muhteşem bir eseridir. Türkiye Cumhuriyeti, zulme meydan okuyan, zalime rest çeken, batıl inanç ve hain hesaplara namus mücadelesinin rehberliğiyle karşı koyan kahraman bir neslin emanetidir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihte kurulan Türk devletlerinin bir devamı olarak Allah’ın izniyle varlığını sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizi kuran kadronun liderliğini üstlenen ve ilk Cumhurbaşkanlığımızı yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, ülkü ve silah arkadaşlarına, bağımsızlığımızın mimarı aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Büyük milletimin her ferdinin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, en içten muhabbetlerimle birlikte saygılarımı sunuyorum"

NAMIK AZGIN

 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 12:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER