Başkan Zihni Şahin, Otizm İçin Koş etkinliğinde

Samsun'da  bu sabah düzenlenen ve büyük ilgi gören Otizm İçin Koş etkinliğine katılan Başkan Zihni Şahin, "Otizmle mücadele çocuklarımızın yanındayız. Onlar gönüllerimizin birincisi" dedi

Başkan Zihni Şahin, Otizm İçin Koş etkinliğinde

'Onlar, gönüllerimizin birincisi'

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği'nin(SODER) düzenlediği Otizm İçin Koş etkinliği, bu sabah gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, otizmle mücadeleninin önemine dikkat çeken açıklamasında, "Çocuklarımız en değerli varlıklarımız. Onlar gönlümüzün birincisi. Özellikle otizmle mücadelede daima onların yanında olmalıyız" dedi.

DOĞU PARK'TA SICAK ANLAR
SODER'in, 'Otizme karşı farkındalık yaratmak' amacıyla organize ettiği “Otizm İçin Koş” etkinliği, Doğu Park'ta gerçekleştirildi. AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman'ın da katıldığı etkinlikte renkli görüntüler ve sıcak anlar yaşandı. Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ile özel çocuklar ve sporcuların katıldığı koşu sonunda çeşitli ödüller sahiplerine verildi.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN DESTEK MESAJI
Etkinliğe katılan Başkan Zihni Şahin, sosyal medya hesabında, "Otizme karşı farkındalığın arttırılması amacıyla Doğu Park Koşu Yolu'nda düzenlenen 'Otizm İçin Koş' etkinliğindeyiz. Renkli anların yaşandığı yarışmada birinci, ikinci yoktu. Tüm çocuklarımız gönüllerimiz gibi yarışmanın da birincisi oldu" ifadelerini kullandı. Başkan Şahin, yaptığı kısa açıklamada ise şunları söyledi:

“Otizm, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda adı çok sık duyulan bir özel eğitim kategorisidir. Özellikle son yıllarda, yapılan farkındalık çalışmalarıyla birlikte toplumda otizme karşı çok önemli bir duyarlılık oluştu. Otistik çocuklara eğitim verilmesi konusunda da önemli aşamalar kaydedildi. Çocuklarımız hepimizin en değerli varlıklarıdır. Yaşama kaynağımızdır. Bir bakıma onlar ve onların gelecekleri için yaşamaktayız. Otizmli çocuklara sahip ailelerimiz ise büyük fedakârlıklarla çocuklarının yanındalar. Otizmle mücadelede daima çocuklarımızın ve ailelerinin yanında olmalıyız."

Başkan Zihni Şahin, etkinlik için Doğu Park'a gelen Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri ile üniversiteli Samsunsporlu gençlerle(ÜNİ-SAM) de bir araya geldi, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER