Bafra’da Karpuz Hasadı Devam Ediyor

Samsun’da geçtiğimiz günlerde başlayan karpuz hasadı sürüyor.

Bafra’da Karpuz Hasadı Devam Ediyor

Üretimin yoğun olduğu Bafra İlçemizdeki bir karpuz tarlasına ziyarette bulunarak sizler için hasadı yerinde değerlendirdik. Ziyarette İl Müdürü İbrahim SAĞLAM ve İl Müdürlüğümüzden beraberindeki personelin yanı sıra Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, Bafra Sebze Üreticileri Dernek Başkanı Süleyman TULUM, Sebze Hali Dernek Başkanı ve Üretici Murat ŞAHİN hazır bulundu. 

İlk olarak mikrofon uzattığımız, Bafra’ya bağlı Şeyhulaş Mahallesinde yaklaşık bin dönümlük arazide karpuz yetiştiren Sebze Hali Dernek Başkanı, Sera OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Bölgemizin en büyük sebze üreticisi Murat ŞAHİN: “Bu gördüğünüz arazimiz 1000 dönümdür ve burada karpuz ve bir miktar da kavun üretimimiz mevcut. Bunun dışında 1.300 dönüm de farklı yerlerde arazimiz var. Oralarda da mevsim sebzelerinden domates, kapya biber, şekerpancarı, çeltik gibi çeşitli bir ürün yelpazemiz var.  Bu toplamdaki 2.300 dönüm araziyi yazlık ve kışlık olarak tümünü değerlendirerek sezon boyunca günlük 120- 175 arası işçi çalıştırmak suretiyle istihdama katkı sağlamış oluyoruz. Karpuzda bu sene olumsuz iklim şartları yüzünden verimde % 30 civarı bir azalma görüldü ise de fiyatlar konusunda memnunuz.” dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Valiliği Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM da: “Bafra ovamızın verimli toprakları malumumuz. Murat bey ise bu İlçemizdeki örnek ve lider bir üreticimiz. Ziyaret vesilesiyle hem buradaki tarımsal faaliyetleri ve hem de sezonu olması itibarıyla karpuz hasadını yerinde değerlendirme fırsatımız oldu. İklim şartlarının etkisiyle bu sene verimde bir miktar düşüş gözlense bile fiyat açısından üreticimizin yüzünün güldüğünü gözlemledik. Hasadın tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN de; Bafra’nın önemli bir üretim merkezi olduğunu, karpuzun İlimiz ekonomisi açısından değerli ürünlerden olup özellikle de Bafra karpuzunun tüketici kitlesinin ve pazar payının yüksek olduğunu vurgulayarak üreticilere iyi bir hasat sezonu diledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER