Belçika Mavisi Özellikleri

En çok tercih edilen büyükbaş ırkları ile ilgili özellikle Belçika mavisi olmak üzere fiyat, temin özellikler gibi hususlar.

Her çeşit buzağı Litvanya, Belçika, Romanya, Polonya vb. ülkelerden gelmektedir. Belçika Mavisi Belçika Mavisi Özellikleri Peki neden bu kadar önemli? Elbette bu soruya verilecek en güzel cevap verimdir.

Belçika mavisi ırkı hem et hem de süt verimi yüksek olması amacıyla yetiştirilmiş, melezleştirilmiş bir sığır ırkıdır. Ancak melezleştirme öncesinde Belçika sığırlarında amaçlanan süt verim sınırına ulaşılamamış bu nedenle yalnızca et veriminden faydalanılmıştır.

Genel olarak Belçika mavisi sığırları beyaz, siyah-beyaz ve mavi-beyaz renklere sahiptir. Oldukça gelişmiş bir yapısı bulunan bu ırk, ince ve narin bir kemik yapısına sahiptir.

 Uysal, uyumlu ve sakin yapılıdır. Doğum sonrasında buzağılarda hızlı ve erken büyüme özelliği göstermektedir. Gelişmiş kas yapısı bulunup, her tür çevre şartına kolaylıkla adaptasyon sağlayabilir. Yüksek verim özelliği vardır. Belçika mavisi ırkında erkeklerde canlı ağırlık 1047 kg, dişilerde canlı ağırlık, 816 kg’dır. Belçika mavisi sığırları, bugün bölgede en çok yetiştirilen ırk olma özelliğini taşımaktadır.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER