TÜYAP SAMSUN 4. TARIM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Samsun 4. Tarım Fuarı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

TÜYAP SAMSUN 4. TARIM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 “Ülke Genelinden  50.715  Profesyonel Ziyaretçi”

Ovaları, yaylaları ve bereketli toprakları ile tarım sektörünün önemli ihracat kapılarından biri olan Samsun, yurtiçinden ve yurtdışından binlerce ziyaretçi ağırladı. 10 bin m² kapalı 40 bin  m²’si açık olmak üzere toplamda 50 bin m²’lik alanda 107 katılımcı firma ile kapılarını ziyaretçilerine açan Fuar, 5 günde 50.715 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

İş Görüşmeleri, Ön Anlaşmalar ve Gerçekleşen Satışlar

Ordu’ dan Erzurum’ a, Sinop' tan Tekirdağ' a özellikle Karadeniz ve İç Anadolu olmak üzere 30' un üstünde şehirden Samsun 4.Tarım Fuarı'nı ziyaret etmeye gelen çiftçiler ve sektör temsilcileri; katılımcı firmalar ile ürün ve hizmetleri hakkında verimli görüşmeler gerçekleştirerek bayilik ve mal alımı konusunda önemli iş bağlantıları kurdu. Fuar süresince önemli satışlar, satın almalar gerçekleşti. Fuar firmalara ve sektöre 2018’nin son çeyreğinde büyük umut oldu.
 

Bölgenin İhracatı Canlanacak

Samsun 4. Tarım Fuarı, 10 ülkeden yaklaşık 120 kişilik alım heyeti ağırladı. Fuar yoğun ikili iş görüşmeleri ile ihracata yön verecek iş bağlantıları  sağladı.  KKTC, Azerbaycan, Gürcistan, Sırbistan, İran, Moldova, Bulgaristan, Ukrayna, Katar ve Tunus’ dan fuara gelen ziyaretçiler; enerji dönüşüm sistemleri, danışmanlık hizmetleri, tarımsal mekanizasyon sistemleri, hayvancılık tesisleri, hayvancılık makine ve ekipmanları, traktör, zirai ilaçlar, seracılık, tohum-fide, sulama sistemleri, hırdavat firmaları ile önemli görüşmeler ve satın alma anlaşmaları gerçekleştirdi.

Onur Konuğu "Çarşamba"

26 - 30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nda, Çarşamba ilçesi bu yıl fuarın ''Onur Konuğu'' oldu. Fuarda Çarşamba’nın tarımsal ürünlerinin tanıtılmasının yanı sıra Çarşamba’ya özgü ikramlar da ziyaretçilere tattırıldı. Fuarda ayrıca Çarşamba Tarım Paneli de gerçekleştirilerek ilçenin tarım potansiyeli hakkında ziyaretçilere bilgiler sunuldu.

Etkinliklere Yoğun İlgi

Fuar’da tarım sektörüne ilişkin konferansların da yer aldığı, alanında uzman akademisyenler, mühendisler ve sektör temsilcileri bölge için önem arz eden konularda seminerler verdi. Süt İneklerinde Üreme Yönetimi, Samsun İli Tarım Sektörü Üzerindeki Etkileri, Bahçe Ürünlerinde Ambalajın Önemi, Tarımsal Desteklemeler, Fındıkta Gübreleme, Arıcılıkta Karşılaşılan Güncel Sorunlar ve Çözümleri, Buzağılarda Karşılaşılan Önemli Hastalıklar ve Korunma Yöntemleri, Bitki, Besleme ve Hayvancılık gibi konularda konferanslar verildi. Ayrıca; Tire Süt Kooperatifi Üretim Müdürü, fuarda kendi başarı hikayelerini anlattı.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tüyap işbirliğiyle "İyi Koç İyi Teke" yarışması düzenlendi. Etkinlikte dereceye girenlere plaketleri takdim edilerek yem ödülleri verildi.

Ziyaretçilerin memnun bir şekilde ayrıldığı fuar, gelecek yıl 25 - 29  Eylül 2019  tarihinde de ziyaretçilerini bekliyor.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER