Alaçam da Çiftçilere Ücretsiz 1500 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Alaçam ilçesinde 33 üreticiye yaklaşık 30 bin TL değerinde 1500 adet ‘Chandler’ cinsi aşılı tüplü ceviz fidanı, dağıtıldı.

Alaçam da Çiftçilere Ücretsiz 1500 Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Alaçam ilçesinde 33 üreticiye yaklaşık 30 bin TL değerinde 1500 adet ‘Chandler’ cinsi aşılı tüplü ceviz fidanı, dağıtıldı.

Kırsal kalkınma yatırımları kapsamında ilçelerde tarımsal ve hayvansal gıda üretimini artırmaya ve geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı çiftçileri desteklemeye devam ediyor.

İlçelerdeki tarım ve hayvancılığa büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl çiftçilere tohum, yem ve ana arı dağıtmıştı. Çiftçilerin gelirini artırmak isteyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarım arazilerinde ceviz üretimini artırıp ithalatın azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi ve Alaçam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında, 12-13 Aralık 2016 tarihlerinde İlçemiz Alidedebölmesi, Aşağıkoçlu, Bekiroğlu, Doğankent, Kalıkkaraçukur, Kızlan, Killik, Örenli, Sancar, Taşkelik, Umutlu, Vicikler, Yoğunpelit Mahallelerinde toplam 33 üreticiye yaklaşık 30 bin TL değerinde 1500 adet ‘Chandler’ cinsi aşılı tüplü ceviz fidanı, Alaçam Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik elemanları tarafından, ücretsiz olarak dağıtıldı.

Dağıtım, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Alaçam Meslek Yüksekokul Müdürü Kürşat Demiryürek, Alaçam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Güreş’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Dağıtım töreninde konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, "Kırsal kalkınmayı desteklemek adına Büyükşehir Belediyemiz, tarım ve hayvancılığa büyük önem veriyor.. Ellerinden gelen tüm katkıyı vermeye çalışıyorlar. Ceviz son zamanlarda çok fazla alınıp satılan, piyasada önemli yer bulan, besin değeri açısından da faydalı bir ürünümüz. Yeteri kadar üretilmediği takdirde ithal de edilen bir ürünümüz. Vatandaşımızın, üreticilerin kırsalda kalmasını istiyorsak, şehirlere göç etmesini istemiyorsak gelir elde etmesini sağlamak zorundayız. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.
 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER