Samsun Sivil Toplum Birlikteliği’nden Kınama

Samsun'daki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Samsun Sivil Toplum Birlikteliği’nden Kınama

Samsun'daki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda yapılan basın açıklamasında STK temsilcileri, teröre karşı birlik mesajı verdi.

Grup adına konuşan Samsun Genç İşadamları Derneği Başkanı Savaş Gömeç, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü İstanbul Beşiktaş'ta, güvenlik güçleri ve vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını şiddetle kınayarak lanetlediklerini söyledi.

Hain saldırıda şehit olan polis memurları ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Gömeç, "Bu kez 44 masum yine teröre kurban verdik. Yaşamını yitirenlerin tamamı toplumun farklı kesimlerinden ancak bu toprağın hamuruyla yoğrulmuş masum insanlardı. Teröre kurban verdiğimiz canlara Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa, milletimize ve tüm mağdurlara sabır ve metanet diliyoruz." diye konuştu.

Dünyanın bu terör saldırısında Türkiye'nin yanında olmadığını dile getiren Gömeç, şunları kaydetti:

"Bu acı olay bize bir kez daha göstermiştir ki, kavga, Anadolu topraklarının pay edilme kavgasıdır. Bu topraklar, Anadolu insanına çok görülmektedir. Kavga asla bir hak arama kavgası değil. Bilakis hak hukuk tanımadan bu aziz vatana çökme, devletimizi yıkabilme kavgasıdır. Biz, Paris'te canlara kıyıldığında Charlie olduk, Paris olduk, Fransa olduk. Ancak ne yazık ki, bugün dünya şöyle canı gönülden bir İstanbul olmadı, bir Türkiye olmadı, olamadı."

Açıklamanın ardından Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'a başsağlığı dileyerek çiçek takdim etti.

Yavuz, sivil toplum kuruluşlarına ve Samsun halkına duyarlığından dolayı teşekkür etti.








 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2016, 09:19

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER