banner221

Birlikte Çok Şey Yapabiliriz Adlı Proje Tanıtıldı

Alaçam Soğukçam Ortaokulu tarafından Avrupa Birliği Erasmus + Okul Ortaklıkları KA229 projesinin açılış ve bilgilendirme toplantısı Soğukçam Ortaokulu salonunda yapıldı.

Birlikte Çok Şey Yapabiliriz Adlı Proje Tanıtıldı

Açılış programına Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Garnizon komutanı Samet Kuruçelik, İlçe Emniyet Müdürü Kenan Bıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Tural, Orman İşletme Şefi Eyüp Can Çarkacı, Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Mehmet Öztürkçe ve Ömer Şener, Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Serhat Murat Karagöl ve İlçede bulunan Okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Okul hakkında bilgilendirme ve açılış konuşmasını yapan okul müdürü Mücahittin Şen, okul olarak Erasmus + alanında 3, TÜBİTAK alanında 3 ve Maarif Hareketi kapsamında 7 proje ile başarılı bir döneme imza attıklarını, akademik, sosyal, kültürel, sportif ve fiziki anlamda yapılan önemli çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu başarının uyumlu okul kadrosu ile devam edeceğine inandığını söyledi. Ayrıca Kodlama ve Robotik Sınıfı oluşturarak bu alanda ilçe genelinde bir ilki başarmanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti. Program sonunda Okul Müdürü Mücahittin ŞEN, ilçemize yeni atanan İlçe Kaymakamı Fikret Zaman’a Soğukçam İlk-Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerin birlikte yazdığı “Bizim Hikayemiz” adlı kitabı hediye etti. Proje sorumlusu Fatih Bilgin, tamamen yazımını kendilerinin yaptığı “We can do somuch” (Birlikte çok şey yapabiliriz) adlı projenin Türkiye, Polonya, Litvanya, Yunanistan ve Belçika’dan ortak okulların bulunduğu bir çalışma olduğunu söyledi.

Projenin genel amacının “Anne ve babaların çocuklarıyla daha verimli zaman geçirmelerini sağlayacak geri dönüşüm aktiviteleri yaptırarak onları teknolojinin esiri olmaktan kurtarmak ve aile içi iletişimi en üst düzeye çıkarmak” olduğunu ifade etti. 14 Ocak’ta Yunanistan’ın Selanik şehrine giderek projenin ilk toplantısını gerçekleştireceklerini ve yapılacak hareketliliklere toplam 20 öğrenci ile 12 öğretmenin katılacağını hem ilçe hem de ilimiz için önemli bir proje çalışması olacağını söyledi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER