banner223

BAFRA’DA YAŞAYAN EN YAŞLI GAZİ

Bafra Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Fatih KAMUL, Bafra’da yaşayan en yaşlı gazi olan Kore Savaşı 1. kafile gazisi olan Cemal KOÇ’u Sahilkent mahallesindeki evinde ziyarette bulundu. Ziyarette Muharip Gaziler Bafra Temsilcisi ve Lengerli Mahallesi Muhtarı Rahmi ŞAHİN, yine KIBRIS gazilerinden Şükrü ERTAŞ’ta bulundu.

BAFRA’DA YAŞAYAN EN YAŞLI GAZİ

BAFRA HABER - Bafra Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Fatih KAMUL, Bafra’da yaşayan en yaşlı gazi olan Kore Savaşı 1. kafile gazisi olan Cemal KOÇ’u Sahilkent mahallesindeki evinde ziyarette bulundu. Ziyarette Muharip Gaziler Bafra Temsilcisi ve Lengerli Mahallesi Muhtarı Rahmi ŞAHİN, yine KIBRIS gazilerinden Şükrü ERTAŞ’ta bulundu.

Kore’ye 1950 yılında ilk ayak basan Türk askerlerinden biri olan Kore Gazisi Cemal KOÇ; 1950 yılında İskenderun limanından Nelson Volker gemisi ile hareket edip 29 gün 29 gecede körenin Puson limanına vardık ve 15. Gün üzeri Kolombo limanına uğrayıp tatlı su alıp geminin ikmal yaptığını söyleyen KOÇ; Tuğ General Tahsin YAZICI komutasındaki Türk Tuğayı Kore’ye varınca Çanakkale savaşından sonra dünyanın en kanlı savaşlarından biri olan ve bugün Kuzey Kore topraklarında kalan Kunuri muharebesine bizzat iştirak ettiğini ve bu muharebede çok sayıda askerimizin şehit olduğunu Çin orduları tarafından çembere alınan Birleşmiş Milletler askerini savaşın bittiği dendiği yerde Türk askerinin çemberi yarıp Kore savaşının kaderini değiştirip Kore’nin Kuzey ve Güney Kore diye ikiye ayrıldığını ve Türkiye Güney Kore adına savaşa katıldığını söyledi. Bu zafer üzerine Türk Tuğay komutanı Tahsin YAZICI’ya Birleşmiş Milletler Orduları Komutanı General Douglas Mac Arthur tarafından savaşta verilecek olan en yüksek lisans olan Üstün Birlik Nişan’ı verilmiş.

General Douglas Mac Arthur anılarında şöyle demiştir; Türkler Kahramanların Kahramanıdır. Türk Tuğayı için imkansız diye bir şey yoktur demiştir.

Jandarma Teğmen Fatih KAMUT; Kore 1. Kafile Gazisi Cemal KOÇ’a bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Oğlu Ömer, torunu Volkan ve ev halkına bu karşılamadan dolayı duyduğu memnuniyetini bildirdi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2018, 17:02

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER