Bafra`da yaşlılar haftası programı

Samsun`un Bafra ilçesinde 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle bir program düzenlendi.

Bafra`da yaşlılar haftası programı

Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa Samsun Valisi Osman Kaymak, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, huruzevi sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Programın açılış konuşmasını Huzurevi sakini İdris Gökçe gerçekleştirdi. Gökçenin ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Samsun İl Müdürü Tekin Balcı huzurevleri hakkında bilgi verdi.

Balcı`nın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur “Samsun Valimize bu programın Bafra`da kutlanmasını sağladığı için teşekkür ediyoruz. Dün de yaşlılarımızı ziyaret edip sohbet ettik. Hem verilen hizmetlerin onlar açışından memnuniyetini gördük. Hem de hasbihal ettik. Onları sadece yaşlılar haftasında değil her gün hatırlamalıyız. Onların ömürlerini uzatmak gibi bir şey elimizden gelmez ama yaşamlarının kalitesini arttırabiliriz. Ben bu vesile ile yaşlılar haftanızı kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

Kaymakam Adanur`un ardından konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak “ Bugün aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Biliyorsunuz sosyal devlet anlamında hükümetimiz son yıllarda çok büyük değişiklikler yaptı.  O anlamda anayasada bir eşitlik maddesi var. Denir ki tüm vatandaşlar kanun önünde eşittir. Ancak kadınlar, yaşlılar ve şehit aileleri konusunda devletimiz pozitif ayrımcılık konusunu hayata geçirmiştir. Şuanda devletimiz sosyal devlet anlamında çok büyük hizmetler sunuyor. Avrupa Devletlerinden bu konuda öndeyiz.  Tek isteğimiz yaşlılarımızın duasıdır. Onun için devletimiz bu çapayı gösteriyor” dedi.

Konuşmaların ardından Bafra Yedi İklimin Sesi isimli grup izleyicilere dans gösteri sundu. Programda ayrıca tiyatro gösterileri, ney dinletisi ve şiirler de yer aldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER