Selesepet Top Kandil yaklaşıyor

Her yıl Ramazan ayının 14’nü 15’ine bağlayan gece kutlanan Sele sepet Top kandil şenlikleri için tüm hazırlıklar yapıldı. Bafra Belediyesi 3.000 adet feneri programa katılacak öğrencilere ve muhtarlar eliyle de mahallelerde çocuklara dağıtacak.

Selesepet Top Kandil yaklaşıyor

Her yıl Ramazan ayının 14’nü 15’ine bağlayan gece kutlanan Sele sepet Top kandil şenlikleri için tüm hazırlıklar yapıldı. Bafra Belediyesi 3.000 adet feneri programa katılacak öğrencilere ve muhtarlar eliyle de mahallelerde çocuklara dağıtacak. Sele Sepet Şenlikleri 19 Mayıs akşamı iftardan sonra çocukların ellerinde sele sepet fenerleriyle mahallerinde ev ziyaretleri ile başlayacak. Saat 20.30'da Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik merkezi öünde toplanılıp Fener alayı düzenlenecek ve Yeni Kent Meydanına gidilecek. Burada ise Kukla gösterileri, Animasyonlar, çeşitli eğlenceler ve sürpriz etkinlikler düzenlenecek.

ASLINA UYGUN YAPILACAK

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, yapılacak olan organizasyonla ilgili şunları söyledi;'Dünya da bir tek Bafra'da kutlanan geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Sele Sepet şenlikleri  kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir. Yıllar önce yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle bu şenliklerimizin kutlama şekli değişti. Daha sonra ise aslına uygun olmaktan oldukça uzaklaştı. Bu husus haklı olarak basınımız ve yazarlarımız tarafından her yıl dile getirildi. Bizde aynı görüşleri paylaştık. Bu yıl Baframızın en önemli kültür değerinin aslına uygun hale getirilmesi için ilk adımları attık.' dedi.  

ÖZÜNDE BİRLİK BERABERLİK

Bu geleneğin özünde çocukların sevindirilmesi olduğunu ifade eden Kılıç;'Ellerinde fenerler, dillerinde maniler ile Sele sepet şenliklerinin öznesi sevgili çocuklarımızdır. Bununla birlikte büyüklerde çocukları sevindirenlerdir.  Kısacası Sele sepet şenlikleri çocuklar, gençler, büyükler olmak üzere bay ve bayan herkesi bir araya getirmektedir. Bir sevgi, saygı, dayanışma iklimi oluşturmakta. Komşuluk ilişkilerini güçlendirmektedir. Baframızın Ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımında ve gündeme gelmesinde Sele sepet şenliklerinin çok etkili olacağına inanıyorum. BU konuda iddialıyız' diye konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2019, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER