banner221

Turna; "Bafra Belediyesi Bafra’mızı Kutuplaştırıyor"

MHP Bafra İlçe Başkanlığı Bafra Belediyesini uyardı. MHP Bafra ilçe Başkanlığının konu ile ilgili basın açıklaması İlçe Başkanı Barbaros Turna tarafından yapıldı.

Turna; "Bafra Belediyesi Bafra’mızı Kutuplaştırıyor"

MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak şunları söyledi: “ MHP nasıl ki Türkiye’mizin birik ve beraberliği için titizlik gösteriyorsa Bafra’mızın birlik ve beraberliği içinde aynı titizliği göstermektedir. MHP nasıl ki Türkiye’mizde kutuplaşmaya ve ötekileştirmeye karşıysa Bafra’mızda da karşıdır. MHP nasıl ki Türkiye’mizde insanlarımızın ötekileştirilmesine karşıysa Bafra’mızda da karşıdır. MHP nasıl ki Türkiye’miz için önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyorsa. Bafra’mızda da önce Bafra’m ve hemşerilerimiz demektedir. MHP her zaman Birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve hoşgörünün her yerde hâkim olmasını istemektedir.” Dedi.

HAMİT KILIÇ’I UYARMAK SORUMLULUK ANLAYIŞIMIZIN GEREĞİDİR

MHP Bafra İlçe Başkanlığı yayınladığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ülke olarak siyasi, ekonomik ve terör dahil her türlü saldırı altında olduğumuz ve etrafımızın kuşatılmak istendiği ve buna karşı da tarihi bir mücadeleyi verildiğimiz çok önemli bir süreci yaşamaktayız. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik ile millet olarak kenetlenmeye en çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. MHP bu dönemde Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı ile siyaset yapmaktadır. Milletimize hizmet etmeye çalışmaktadır. MHP nasıl ki Türkiye’miz için önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyorsa. Bafra’mızda da önce Bafra’m ve hemşerilerimiz demektedir. Ne yazık ki bu duyarlılığı Bafra Belediyesini idare edenler ve Belediye Başkanı Sayın Hamit Kılıç’ta görmemekteyiz. Bafra Belediyesinde yaşanan gelişmeler hakkında görüş ve düşüncelerimizi tarihe not etmek ve sorumluluk duygumuzu halkımızla paylaşmayı bir görev bilmekteyiz. “

 ÖNCE BAFRAMIZ VE HEMŞERİLERİMİZ

Bafra ve Bafralıların temsil edildiği Bafra Belediyesi sadece bir Partinin, bir derneğin, bir kuruluşun, bir sınıf ya da zümrenin belediyesi değildir. Bu anlayış ile idare edilemez. Bafra Belediyesi tüm Bafralıların belediyesidir. Belediye Başkanları parti rozeti taşımaz. Partizanlık yapamaz. Belediye başkanları bir derneği bir kuruluşu bir başkalarından farklı ve üstün göremez. Belediye Başkanları insanlar arasında ayırım yapamaz. İnsanları kutuplaştıramaz ve ötekileştiremez. MHP nasıl ki Türkiye’mizin birik ve beraberliği için titizlik gösteriyorsa Bafra’mızın birlik ve beraberliği içinde aynı titizliği göstermektedir. MHP nasıl ki Türkiye’mizde kutuplaşmaya ve ötekileştirmeye karşıysa Bafra’mızda da karşıdır. MHP nasıl ki Türkiye’mizde insanlarımızın ötekileştirilmesine karşıysa Bafra’mızda da karşıdır. MHP nasıl ki Türkiye’miz için önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben diyorsa. Bafra’mızda da önce Bafra’m ve hemşerilerimiz demektedir. MHP her zaman Birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve hoşgörünün her yerde hâkim olmasını istemektedir.

KAÇ BAŞKAN VAR BELLİ DEĞİL

 Bafra Belediyesi yetkili veya yetkisiz, meclis üyesi veya değil, belediye personelleri olan veya olmayan kişilerce birden çok başkanın görev aldığı izlenimi verilerek sevk ve idare edilen bir yer olamaz. Böyle bir yapı devlet yönetimi ve anlayışından uzak demektir. Bu yapı toplumu kutuplaştırır, husumet getirir, partizanlığı hâkim kılar, insanları ötekileştirir. Toplumsal barışı ve huzurunu bozar. Bafra’mız bu duruma düşmemelidir.

BAFRA’MIZIN BİRLİK VE BERABERLİĞİ BOZULMAK İSTENİYOR

MHP olarak Bafra’nın geleceğinden ve gelecek günlerde ki durumundan endişe ediyoruz. Çünkü kişisel hırs, husumet, koltuk sevdası, öfke ve rövanşız duyguların Bafra Belediyesine hakim olmaya başlamasıdır. Devlet terbiyesi ve nezaketinden uzaklaşmanın başlamasıdır. Başka unsurların Bafra belediyesi üzerinde yetki kullanmasının toplumda konuşulmasıdır. Bunun sonuçları büyük tahribata neden olacaktır. Bafra’mız ve hemşerilerimiz kaybedecektir. Ülkemizde oluşmasını arzu ettiğimiz birlik, beraberlik, daha yüksek standartlarda ki demokrasi, hoş görü, sevgi ve saygı ortamı ile Bafra’mızda ki gelişmeler ne yazık ki ters orantılı gitmektedir. Başkanlıklar gelir geçer, makamlar gelir geçer, bizim için esas olan Bafra’mızdır. Bafra’mızın birlik ve beraberliği, insanlarımızın kardeşliğidir. Buna zarar gelmektedir. Bafra’mız bu anlamda büyük kayıp ve tahribat yaşamaktadır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, basınımız toplumumuzun her bir bireyi yüksek sorumluluk duygusu içinde Bafra’mızı düşünerek hareket edeceklerine, insanlarımızın ötekileştirilmesine, barış ve kardeşlik duygularının kaybolmasına, kutuplaşmaya ve devlet anlayışı dışına çıkılmasına izin vermeyeceklerine inancımız tamdır.

MHP Bafra İlçe Başkanlığı

İlçe Başkanı

 Barbaros TURNA

 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER